Politika

"BRUTALNA PREVARA" Borenović tvrdi da su ponovljeni izbori dokazali izbornu krađu u Doboju

Predsjednik PDP Branislav Borenović, istakao je da su ponovljeni izbori u Doboju pokazali da se na lokalnim izborima 15. novembra desila izborna krađa.

"BRUTALNA PREVARA" Borenović tvrdi da su ponovljeni izbori dokazali izbornu krađu u Doboju
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Petnaestog novembra se desila brutalna prevara i izvršeno je krivično djelo izborne krađe, što se pokazalo na juče ponovljenim izborima u Doboju, kao i potpuna opravdanost ponavljanja izbora na većini biračkih mjesta – tvrdi Borenović.

On je dodao da opozicione strane žele da zaštite izbornu volju građana.

– Upornost opozicionih stranaka u namjeri da se izbori ponove i da se dokažu razmjere krađe je zaštita izborne volje građana, a jasno je da oni koji to čine ne bi stali sa ovakvom enormnom otimačinom samo u ovom gradu- rekao je Borenović.

Naveo je da su dokaz za počinjenu krađu i podaci da su SNSD kandidati Sanja Vulić i Boris Jerinić osvojili nekoliko hiljada glasova na ponovljenim izborima, u odnosu na izbore od 15. novembra prošle godine.

Pročitajte još

– Prema trenutnim rezultatima, nosilac liste SNSD ima čak preko 17.000 manje glasova nego 15. novembra. Gradonačelnik ima oko 15.000 glasova manje i sve to pokazuje šta se radilo na prethodnim izborima. Pošteno pobjeđivati ili gubiti nije sramota, ali očigledno, u toj bahatosti, njima je i to bilo malo – kaže Borenović.

Pozvao je pravosudne institucije da ispitaju i sankcioniše sve koji su učestvovali u izbornoj krađi glasova.

-Sada su na redu nadležne pravosudne institucije, da ispitaju, utvrde i na kraju sankcionišu sve koji su učestvovali u krivičnom djelu izborne krađe 15. novembra za koje je, podsjećam, zaprijećena i kazna zatvora- ističe Borenović.