Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BRUTALNI NAPAD POVEZAN SA TERORIZMOM Nasumično ubadao ljude ispred pekare

Svijet
Autor:

Foto: Mitar Mitrović/RAS Srbija

Istragu o napadu nožem u gradu Roman-sur-Izer na jugoistoku Francuske, u kojem su ubijene dvije, a ranjeno pet osoba, vodiće kancelarija francuskog tužilaštva za borbu protiv terorizma.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane nazvao je napad “terorističkim incidentom”, a tužilaštvo za borbu protiv terorizma saopštilo je da je pokrenulo istragu o “ubistvu povezanom sa terorističkim poduhvatom”, prenosi BBC.

Tužilaštvo navodi da su pretresom doma 33-ogodišnjeg osumnjičenog, porijeklom iz Sudana, otkrivena dokumenta sa vjerskom konotacijom u kojima se autor žalio na život u “zemlji nevjernika”, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni uhapšen dok je klečao na trotoaru i molio se na arapskom jeziku. Osumnjičeni nije od ranije poznat ni policiji ni obavještajnim službama, prenio je sajt France Bleu.

– Pod ovim okolnostima, kancelarija nacionalnog tužilaštva za borbu protiv terorizma odlučila je da otvori istragu – navodi se u saopštenju.

Kako je ranije saopštila gradonačelnica Mari Elen Toraval, do napada je došlo juče ispred pekare, gdje su kupci čekali u redu, kao i u radnjama u centru grada.

Očevici su rekli za Rojters da je napadač nasumično ubadao ljude. Grad je trenutno pod blokadom zbog korona virusa, ali je ljudima dozvoljeno da kupuju osnovne namirnice.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO