Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BRUTALNO NAPADNUTI Ocu i sinu prerezali vrat, PRONAĐENI ZAGRLJENI, dječak jedva preživio (FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: David Guzman/EPA

Na putu prema SAD, migranti – otac Rudi i sin Kristijan iz Gvatemale brutalno su napadnuti.

Meksičke vlasti su ih pronašle prije nekoliko dana, kada je otac već preminuo, a dječak se jedva držao u životu. Kako prenosi CNN, dječak je primljen u bolnicu sa ranom dugom sedam centimetara. Pronađen je kako leži u očevom zagrljaju.

Njih dvojica su se zaputili u smjeru SAD, a napadnuti su kada su putovali preko Verakruza u Meksiku. Otac je imao 37 godina, a dječak ima deset. Gvatemalu su napustili 28. maja, kada su krijumčaru platili da ih “prebaci” do Sjedinjenih Američkih Država, ali ih je on napustio u Meksiku, gdje su i oteti.

Otmičari su članovi narko kartela Los Zetas, te su nakon otmice kontaktirali porodicu žrtava u SAD tražeći otkupninu od 12.000 dolara. Nakon što je porodica prikupila i poslala 8.000 dolara, otmičari im se više nisu javljali.

Kristijan i Rudi su putovali sa stricem i sinom, koji su uspjeli pobjeći otmičarima. Kristijan je odmah nakon pronalaska odvezen u bolnicu u gdje je operisan, te se trenutno oporavlja.

Ovo nije prvi napad na migrante koji putuju prema SAD. Naime, napadači ih često presreću i pljačkaju, otimaju, siluju i ubijaju.

Fotografiju pogledajte OVDJE.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO