Hronika

BRZOM REAKCIJOM VATROGASACA POŽAR LOKALIZOVAN Vatrena stihija zahvatila komletnu površinu krova, u opasnosti bili i drugi objekti

U Leskovačkom naselju Slavko Zlatanović, u Ulici Mileta Ćalovića, izgorio je krovni dio jedne kuće, a požar se veoma brzo širio i za pola sata je zahvatio komletnu površinu krova ovog dvospratnog stambenog objekta.

BRZOM REAKCIJOM VATROGASACA POŽAR LOKALIZOVAN Vatrena stihija zahvatila komletnu površinu krova, u opasnosti bili i drugi objekti
FOTO: R. GETEL/RAS SRBIJA

Pripadnici leskovačke Vatrogasne spasilačke jedinice su za manje od pet minuta izašli na teren i započeli gašenje vatrene stihije. Oni su uspjeli da ovaj požar lokalizuju i da ga stave pod kontrolu kako ne bi ugrozio i okolne objekte.

– Do požara je došlo u krovnom dijelu kuće. Intervenisali smo sa tri vatrogasna vozila i šest vatrogasaca koji su požar stavili pod kontrolu, a uzrok za sada nije poznat. Najvažnije je da nema povrijeđenih osoba. U ovakvim situacijama do požara dolazi obično iz dimovodnog kanala, pa je pretpostavka da je to i sada slučaj, ali će tačan uzrok biti poznat tek poslije istrage – kazao je Ivica Ranđelović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave u Leskovcu.

Pročitajte još

Požar je izbio nešto poslije 14 sati. Iako su vatrogasci intervenisali veoma brzo vatra se širila, a izgorila krovna konstrukcija se urušavala što je otežavalo rad vatrogasaca.

Prema nezvaničnim informacijama, u objektu zahvaćenim požarom niko ne živi, a njen vlasnik se bavi pijačnom i prodajom na veliko. Dio ovog objekta je navodno služio kao skladište te robe, ali taj prostor, prema nezvaničnim infromacijama, nije zahvaćen vatrenom stihijom. Požar na ovom objektu prijetio je da ugrozi i susjednu kuću, ali se zahvaljujući pravovremenoj i efikasnoj reakciji vatrogasaca to nije desilo.

– Moguće je da se neki dio kuće ipak grijao, iako vlasnici nisu u njemu stalno boravili, pa su požar izazvale varnice iz dimnjaka ili je došlo do kvara na električnim instalacijama – spekulisali su okupljeni mještani.

Vatrogasci su i poslije stavljanja požara pod kontrolu ostali na licu mjesta kako bi spriječili eventualnu ponovnu pojavu vatre, a ekipe koje treba da utvrde tačak uzrok ovog događaja, koji je uznemirio mještane, izaći će na teren tek kada požar bude potpuno ugašen, pišu Novosti.