Sudbine

BUDIMO HUMANI Pomozimo samohranoj majci, koja je žrtva porodičnog nasilja, da dobije svoj dom (FOTO)

Humanitarna organizacija Dobro.ba je pokrenula još jednu akciju pomoći - ovaj put prikuplja sredstva za završne radove na kući samohrane majke koja je žrtva porodičnog nasilja.

Humanitarna akcija za samohranu majku da dobije svoj dom
FOTO: DOBRO.BA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kako su saopštili, prva akcija u okviru velike akcije pod nazivom “10 dobara sa Dobrom” ima za cilj prikupiti 1.825 KM, koliko je potrebno uplatiti komunalnom preduzeću za priključak vode i kako bi jedna porodica mogla useliti u novi dom.

Skupivši hrabrost, ova majka je napustila nasilan brak kako bi sačuvala sebe i svoju djevojčicu. Trenutno radi na održavanju higijene u jednom preduzeću, ali ima skromna primanja i stanuje kao podstanar. Uz pomoć porodice i drugih dobrih ljudi izgrađena joj je prizemnica, a nadati se da će kuća uskoro biti useljiva.

💟 Jedna porodica sanja o kući koju će zvati domom, a mi danas tražimo dobročinitelje koji će nam pomoći da učinimo da…

Posted by DOBRO.BA on Friday, June 9, 2023

Cilj organizacije Dobro.ba je prikupiti sredstva za ovu porodicu iz Hadžića, a u nastavku akcije planiraju osigurati sredstva za još devet različitih porodica o čemu će obavještavati javnost.

– Kao i do sada, vjerujemo da ćemo i ovu aktivnost uspješno okončati uz pomoć dobročinitelja te da ćemo u najkraćem mogućem roku osigurati neophodnu pomoć za deset porodica kojima je ona prijeko potrebna – najavili su iz Dobro.ba uz poruku “Misli dobro, radi dobro, nadaj se dobru”, prenosi Kliks.

Pročitajte još

Akciju možete podržati uplatom na neki od sljedećih računa:

Za uplate u BiH

Intesa Sanpaolo Banka: 154-180-20123591-16

BBI banka: 141-306-53201999-95

Za uplate u inostranstvu

Intesa Sanpaolo Banka

IBAN: BA391541802012359116

SWIFT Code: UPBKBA22

Primalac: Udruženje Dobro.ba

Adresa: Aleja Lipa 60, 71 000 Sarajevo

Svrha: 10 dobara sa Dobrom

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije