Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BUDUĆNOST PRNJAVORA Tri najbolja studenta nagrađena sa po 5.000 KM

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je danas prijem za 11 najboljih studenata u školskoj 2018/19. godini sa područja ove lokalne zajednice koji su ispunili uslove za dodjelu studentskih nagrada, a tri najbolja studenta nagrađena su sa po 5.000 KM.

Nagradu su dobile student Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Božana Tošić, student Filološkog fakulteta u Banjaluci Milijana Janjić i student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Tatjana Šestić.

Svih 11 studenata su kao nagradu dobili vaučere za turističko putovanje u Milano.

Tomaš kaže da je cilj ovakvih prijema da se na jednom mjestu okupe i predstave najbolji studenti, kao i da se oni međusobno upoznaju i druže.

– Uvjeren sam da su ovi mladi ljudi budućnost opštine Prnjavor i Republike Srpske, zbog čega ćemo u narednim godinama nastojati da proširujemo ovu praksu. Želja nam je da svi ostanu ovdje i svojim znanjem i radom doprinesu opštem razvoju – rekao je Tomaš.

Foto: Srna

Među 11 najboljih studenata su i Mirjana Preradović, Milica Jovljević, Dejana Vasić, Milan Palikuća, Slađana Savković, Gavrilo Milanović, Slaven Petković i Slađana Radivojević.

Apsolvent Filološkog fakulteta u Banjaluci Milijana Janjić kaže da su nagrade koje lokalna zajednica dodjeljuje studentima dodatni podstrek za rad i postizanje boljih rezultata iz godine u godinu.

Pravo na dodjelu nagrade imaju studenti druge i viših godina prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH i zemljama bivše Jugoslavije koji nisu obnovili nijednu godinu tokom studija i koji su prema nastavnom programu položili sve ispite iz prethodnih godina studija.

Studenti moraju imati prosječnu ocjenu 9,50, a poželjno je da su tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja iz nekog od nastavnih predmeta ostvarivali zapažene rezultate na međunarodnom takmičenju.

Pravo na nagradu student može ostvariti samo jednom u toku prvog ciklusa studija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO