Gradovi

BUKTINJA U MILIĆIMA Za sedam časova ugašena tri požara

Vatrogasci iz Milići za sedam časova ugasili su tri požara koji su prijetili da ugroze objekte i imanja sa voćnjacima, te je Teritorijalna vatrogasna jedinica pozvala stanovništvo da prilikom uređenja njiva vode računa da ne bi ugrozili ljudske živote.

BUKTINJA U MILIĆIMA Za sedam časova ugašena tri požara
FOTO: N. MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Komandir smjene Vatrogasne jedinice Goran Đurić rekao je danas Srni da su juče gorjeli nisko rastinje i suva trava u selima Bukovičko brdo, Johovača i Mišića brdo.

On je rekao da je posljednji požar ugašen u 18.00 časova na Bukovičkom brdu, gdje opasnost predstavlja i blizina minskih polja.

– Dan je bio težak, dobijemo dojavu za požar, ugasimo ga, vratimo se u bazu i onda novi poziv. Tako smo juče tri puta izlazili na teren od 11.00 do 18.00 časova kada smo ugasili posljednji požar. Otežavajuću okolnost predstavljao je vjetar koji je rasplamsavao vatru – naveo je Đurić.

U gašenju sva tri požara učestvovala su dva vatrogasca sa jednim vozilom, a u pomoć su im pritekli mještani ugroženih područja.

Zbog učestalih požara Teritorijalna vatrogasna jedinica u Milićima uputila je apel građanima da se prilikom čišćenja i uređivanja njiva i voćnjaka uzdrže od paljenja vatre, da prilikom paljenja korova preduzmu sve mjere na sprečavanju širenja vatre, da ne bi ugrozili ljudske živote.

Zakonom o zaštiti od požara definisana je novčana kazna od 100 do 1.000 KM za fizičko lice koje pali vatru bez prethodne najave.