Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BURAN ŽIVOT POKOJNOG GLUMCA Bio je OVISNIK O HEROINU, mijenjali su mu KRV, jedva je ostao živ

Kultura
Autor:

Foto: Milan Ilic/RAS Srbija

Glumac Igor Pervić preminuo je u utorak ujutro u 52. godini, u svom stanu u Beogradu. Igor, koji je pronađen mrtav u kući u kojoj je živio, nekada je bio ovisnik o heroinu, a imao je ludu sreću što je ostao živ.

Glumac je priznao da je sa ljepilom počeo sa 13 godina, potom je prešao na LSD, a već u 17. godini je probao heroin, i to je bio početak njegove agonije.

– Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom, promijenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu da ne bih mogao ništa osjetiti ako ponovo uzmem drogu – ispričao je Pervić.

Nakon što se izliječio od droge, Pervić je nastavio baviti se glumom i pojavio se u serijama “Moj rođak sa sela”, “Seljaci”, “Cvat lipe na Balkanu”, TV filmu “Doba Dunđerskih”, “Zvezdara”, “Santa Maria della Salute”…

Poslije svega što je prošao, Pervić je imao poruku za omladinu.

– Nemojte se zaje*avati. Prvi put će vam dati džabe, možda i drugi, ali će vam naplatiti to tako da ćete čitav život patiti, i možda završiti kao mnogi od mojih prijatelja – dva metra pod zemljom, i to mnogo brže nego što očekujete. Kraj je potpuno izvjestan ako nemate tako luđačku sreću kakvu sam ja imao – poručio je tada Pervić.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO