Hronika

BURNA NOĆ U SARAJEVU Zapaljen automobil, a mještani tvrde da su čuli i pucnjavu

U sarajevskom naselju Vraca sinoć je izbio požar na jednom automobilu, koji je najvjerovatnije podmetnut, dok mještani u ovom dijelu grada tvrde da je ovom događaju prethodila pucnjava.

BURNA NOĆ U SARAJEVU Zapaljen automobil, a mještani tvrde da su čuli i pucnjavu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su kako je došlo do zapaljenja vozila u ulici Dobojska, ali ne i do pucnjave.

Bio je požar na jednom vozilu, a poslije su pronađena i druga vozila s oštećenjima. Provjerava se kako su nastala ta oštećenja. Uzrok požara nije poznat, ali pretpostavlja se kako je riječ o namjernom paljenju. Provjeravaju se sve okolnosti jer je ovome najvjerovatnije prethodio još jedan događaj – rekao je Hadžiabdić.

Prema riječima mještana koje je navodno probudila pucnjava, jutros oko dva sata poslije ponoći začula se jaka eksplozija, a potom i vrištanje ljudi.

Policijske ekipe sinoć su izašle na teren u Dobojskoj ulici gdje su se zadržale na obavljanju uviđaja. Na oštećenim vozilima pronađene su rupe, prenosi Klix,

Iz Profesionalne vatrogasne službe KS sinoć su rekli kako je gorio automobil te da su brzom intervencijom ugasili požar.

Prihvati notifikacije