Digitalna Srpska

BUSINESS INSIDER GLOBAL TRENDS FESTIVAL Više od 60 sati prezentacija, diskusija i radionica, ulaznice dostupne

Međunarodna konferencija koja će istraživati uticaj Covid-19 na globalno poslovanje počeće 19. oktobra i biće prva globalna konferencija koja se odvija isključivo online.

BUSINESS INSIDER GLOBAL TRENDS FESTIVAL Više od 60 sati prezentacija, diskusija i radionica, ulaznice dostupne
FOTO: RAS SRBIJA

BUSINESS INSIDER Global Trends Festival  biće održan online od 19. do 23. oktobra 2020. Online konferencija biće na više punktova  i vremenskih zona i na njoj će učestvovati renomirani lideri iz oblasti nauke i biznisa.

Neki od njih biće Reed Hastings, suosnivač i CEO Netflxa, Nouriel Roubini, ekonomista i profesor na NYU; Sebastian Thrun, CEO Kitty Hawk Corporation, predsjedavajući i suosnivač Udacity-ja, bivši potpredsjednik Googlea; Poppy Gustafsson, CEO of Darktracea, Sergio P. Ermotti, generalni direktor UBS Group AG, i Christoph Franz, predsjednik Upravnog odbora Roche Holding AG.

Na BUSINESS INSIDER Global Trends Festivalu razmatraće se uticaj korona virusa na pet glavnih tema: Dobrodošli u budućnost, Društva koja se menjaju, Održivost, Tehnologija i Organizacija. Događaj će biti interaktivan, a rukovodioci, preduzetnici i investitori iz cijelog svijeta pozvani su da se pridruže.

Konferencija će podrazumijevati više od 60 sati prezentacija, diskusija i radionica, a održaće se na četiri geografske tačke  – globalna faza i tri regionalne fazepunkt u Sjedinjenim Američkim Državama, Evropski punkt (London, Berlin i Varšava) i Azijsko-pacifički punkt (Nju Delhi i Tokijo).

Ulaznice su od danas dostupne na stranici BUSINESS INSIDER Global Trends Festival website.

Ostali govornici BUSINESS INSIDER Global Trends Festivala, između ostalih, biće i: Felix Oberholzer-Gee, Andreas Andresen, profesor poslovne administracije u odjeljenju za strategiju na Harvard Business School; Marc Walder, generalni direktor Ringier AG; Alain Dehaze, direktor Adecco Group; Philip Vanhoutte, generalni direktor Future of Work i ekspert za upravljanje timom na daljinu; Marcel Salathe, profesor na EPFL-u, digitalni epidemiolog i član Švajcarske nacionalne Covid-19 naučne operativne grupe; Bob Dignen, direktor međunarodnog liderskog performansa i York Associates; Jean-Francois Manzoni, predsjednik IMD u Lozani; i Jennifer Jordan, profesorka liderstva i organizacijskog djelovanja na IMD-u u Lozani.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA
Mathias Dopfner

Mathias Dopfner, CEO Axel Springer SE i ambasador BUSINESS INSIDER Global Trends Festivala: „Dobra stvar u krizama je: ubrzavaju napredak. Jednom kada se završi pandemija Covid-19 više ništa neće biti isto. Cijela industrija će vjerovatno nestati – ali pojaviće se nove. Kao i nove ideje, novi način rada i novi način interakcije. BUSINESS INSIDER Global Trends Festival je forum na kome će se razgovarati o scenarijima za naredne godine. A ko bi bio bolji za okupljanje izvanrednih predavača i različitih mišljenja na globalnom nivou od najvećeg svjetskog websitea u oblasti biznisa BUSINESS INSIDER.“

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA
Mark Dekan

Mark Dekan, CEO Ringier Axel Springer Media i izdavač BUSINESS INSIDER-a za Poljsku: „Za nas online predstavlja priliku za globalni razvoj. Veoma sam ponosan što će ova konferencija, čiji  je koncept osmišljen i postavljen u Poljskoj, biti globalni online događaj vrijedan pažnje. Iskoristivši priliku koju nudi kriza Covid-19, realizovaćemo respektabilni međunarodni forum, s fokusom na kritične tačke današnjice i inspirišući bolje globalno liderstvo. Raduje nas što ćemo poželjeti dobrodošlicu sjajnim vizionarima iz sfera politike, biznisa i društva sa stručnim uvidima i vizijama o tome kako možemo uspješno usmjeriti svoju budućnost u postcovid svijetu.”

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA
Henry Blodget

Henry Blodget, suosnivač, CEO i editorijal direktor kompanije Insider, Inc., ambasador BUSINESS INSIDER Global Trends Festivala: „Za globalnu poslovnu zajednicu sadašnjost je prekretnica. Uspjeh ili neuspjeh biće određen izborom koji treba da se prilagodi novonastaloj realnosti i neizvjesnoj budućnosti, čak i ako neki trendovi koji se pojavljuju djeluju nezaustavljivo. Ponosni smo na tim Business Insider Poljska, koji je blagovremeno vodio takvu diskusiju i bacio malo svjetla na izazove i mogućnosti – sa kojima se preduzeća suočavaju u svim dijelovima svijeta.

BUSINESS INSIDER Global Trends Festival organizuje međunarodni tim, uključujući predstavnike BUSINESS INSIDER-a u Sjedinjenim Američkim Državama, Poljskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Japanu i Indiji. Mathias Dopfner i Henrz Blodget su ambasadori konferencije.

Prethodni BUSINESS INSIDER Trends Festival bio je održan prošle godine u Varšavi. Na konferenciji je bilo 120 predavača iz cijelog svijeta, a održana je pred skoro 3.000 posjetilaca iz Poljske i inostranstva.