Politika

Čampara odgovorio Dodiku: Ništa ne može spriječiti djelovanje državnih policijskih agencija na nivou entiteta

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara je komentarisao je izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o tome da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske štititi narod od hapšenja zbog negiranja genocida.

Čampara odgovorio Dodiku: Ništa ne može spriječiti djelovanje državnih policijskih agencija na nivou entiteta
FOTO: N1/SCREENSHOT

Nema razloga za brigu. To je jedan tigar od papira koji je nakratko uspio prevariti opoziciju u RS. Dodik nije uspio u to ubijediti čak ni istočne susjede kao ni predsjednika Srbije od kojeg nema podršku za ovo što radi. Ne postoji ta niti lična hrabrost niti institucionalna mogućnost niti bilo šta što može uraditi iko iz MUP RS da spriječi djelovanje državnih policijskih agencija u entitetu – naveo je Čampara, prenosi Klix.

Pročitajte još

Čampara podsjeća i na ranije izjave Dodika.

– Slušali smo mi i drugih najava Dodika i razne političke gluposti i izlete. Evidentno mu stvari ne idu dobro pa pokušava prepasti građane u BiH. Ali, svako ko iole poznaje zakon i Ustav zna da za svako vaninstitucionalno djelovanje postoji sankcija. Pa tako i za ovaj Inckov zakon – naveo je Čampara.

Na kraju kaže da ovaj pokušaj sukobljavanja policijskih agencija neće proći.

– Ni policajci niti bilo ko neće doći u situaciju da se sukobljavaju između sebe radi lude politike Dodika – zaključio je Čampara u izjavi.

Naime, Milorad Dodik je danas rekao da policija iz Republike Srpske neće dozvoliti hapšenje, a samim tim i procesuiranje građana RS-a, a uveo je i poseban broj na koji bi građani trebali prijavljivati “eventualna djelovanja SIPA ili državnih obavještajnih agencija”.

Prihvati notifikacije