Politika

Čavić: NDP više nije članica Saveza za pobjedu, slijede razgovori s Dodikom

Predsjednik NDP Dragan Čavić, nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, izjavio je da više nisu članica Saveza za pobjedu.

Čavić: NDP više nije članica Saveza za pobjedu, slijede razgovori s Dodikom
FOTO SLOBODAN POPADIĆ/RAS SRBIJA

Nismo zadovoljni svojim rezultatom. Osam godina naše pripadnosti SzP nije dovelo do poboljšanja naših rezultata. Odlučili smo na Predsjedništvu da od danas nismo dio Saveza za pobjedu jer to više ne postoji. Dali smo podršku kandidatima koji su izgubili. Validnost ovih izbora prihvataju OEBS, Srbija, Hrvatska i ostali. Imao sam kontakte sa Miloradom Dodikom da razgovaramo o formiranju skupštinske većine. Mi ćemo u razgovorima učestvovati. Šta će se desiti, zavisi od naših politika. Razgovaraćemo sa strankama koje će da čini jezgro skupštinske većine – kaže Čavić.

Pročitajte još

Na pitanje novinara gdje je u ovome moral u politici, Čavić je rekao da ne odstupa od svojih političkih principa.

-Zašto da dijelim političku sudbinu mojih kolega u SzP koji imaju probleme u strankama – rekao je Čavić.

Dragan Čavić smatra da ne treba da podnese ostavku.

Na pitanje novinara da li i dalje smatra da je RS geto, okovana kriminalom i korupcijom i da je vrh vlasti kriv, Čavić je rekao da se to mora mijenjati u Srpskoj.

Čavić tvrdi da mu nije obećana nikakva pozicija u vlasti RS i da nije imao nikakve pregovore.

-Što se mene tiče, treba smijeniti sve u Elektroprivredi RS, ali to nema nikakve veze sa nama – rekao je Čavić.

Lider NDP je objelodanio da će u razgovorima sa vladajućim partijama insistirati na tri stvari, od kojih je prva restrukturisanje direktnih i indirektnih poreza. To znači smanjenje poreza i doprinosa i uvođenje tri stope PDV.

-Drugo je vladavina prava jer nametnuta reforma pravosuđa ne daje rezultate. Treća grupa su socijalna pitanja, a to je povećanje penzije od 10 odsto iduće godine – kaže Čavić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije