Politika

Čavić: Sigurno ćemo obezbijediti parlamentaran status u NS RS

Predsjednik NDP Dragan Čavić smatra da će ova stranka na ovogodišnjim opštim izborima sigurno obezbijediti parlamentaran status u Narodnoj skupštini Republike Srpske, najmanje u obimu kakav danas ima.

Čavić: Sigurno ćemo obezbijediti parlamentaran status u NS RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Dragan Čavić

Čavić je pred početak sjednice Gradskog odbora NDP u Banjaluci rekao novinarima kako je uvjeren da će sa pratnerima postići odgovarajući uspjeh i na nivou Parlamentarne skupštine BiH i da će sa nekim od političkih stranaka iz Srpske postići dogovor o koaliciji za Predstavnički dom parlamenta BiH.

On je naveo da će na današnjoj sjednica Gradskog odbora biti formirani aktivi mladih i boraca i penzionera, te da će biti upriličena dodjela članskih karata za 80 novih članova u Banjaluci.

U okviru aktivnosti za predstojeće izbore u cijeloj Republici Srpskoj, uključujući i Banjaluku, radimo na tome da konstituišemo i završimo sa svim unutarstranačkim pripremama kako bi prešli na sljedeću fazu pripreme za opšte izbore – rekao je Čavić.

Govoreći o bezbjednosnoj situaciji u Banjaluci, Čavić je rekao da slika nije dobra, da ima razloga za zabrinutost, te da ovaj grad ne smije da postane nesiguran za stanovnike.

– Na području Policijske uprave Baljaluka u posljednje dvije godine imamo nekoliko nerazjašnjenih ubistava i tragičnih događaja koji ni danas nisu razjašnjeni, jedno ubistvo u Gradišci, ubistvo Milana Vukelića prije više godina. Sve to kod svakog normalnog čovjeka budi strah – rekao je Čavić.

Predsjednik Gradskog odbora NDP Krsto Jandrić kaže da je stranka imala određenih problema sa napuštanjem odbornika i jednog dijela članstva, ali da se uspjela konsolidovati, te da je sada u fazi izbora odgovornih osoba po biračkim mjestima.

– S obzirom na to da je Predsjedništvo NDP ranije predložilo da kandidat za predsjednika Vlade Republike Srpske bude Dragan Čavić, mi ćemo na današnjoj sjednici Gradskog odbora tom prijelogu dati punu podršku – rekao je Jandrić.