Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ČEKA GA DUG BORAVAK IZA REŠETAKA Podignuta optužnica protiv MALČANSKOG BERBERINA

Hronika
Autor:

Foto: B. Janačković/RAS Srbija

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo 12-godišnju djevojčicu iz sela Suvi do.

Portparol tog tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je za Tanjug da je optižnica protiv Jovanovića podnijeta sudu na potvrđivanje 30. marta, zajedno sa prijedlogom za produženje pritvora.

Radonjić međutim, zbog zaštite interesa maloljetne oštećene u ovom slučaju, nije mogao da saopšti pravnu kvalivikaciju krivičnog djela za koje se tereti.

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih djela otmica i silovanje djeteta.

Za ova krivična djela zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen u nedjelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi do presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu prošle godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci.

Prije toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Inače, djevojčica koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi. Djevojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i smještena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO