Sport

ČEKA SE ODLUKA Jagodić: Spremamo plan za sve prijedloge

U Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine postoje četiri scenarija za eventualni nastavak takmičenja sa rasporedom odigravanja mečeva, ali zvanično oni nisu dostavljeni klubovima.

ČEKA SE ODLUKA Jagodić: Spremamo plan za sve prijedloge
FOTO: DARKO DRAGICEVIC/RAS SRBIJA

Trener Borca Vlado Jagodić ističe da ovih dana pravi plan za svaki od pomenutih datuma, kako bi ekipa bila spremna za rad.

Do kraja šampionata je ostalo 11 kola plus polufinalni i finalni mečevi u Kupu BiH, što smanjuje mogućnosti za završetak takmičenja jer je već sad jasno da se neki rokovi posebno oni iz prve opcije neće moći da se ostvare.

Radim na tome da napravimo plan rada za svaki od ponuđenih prijedloga i to ću da predstavim predsjedniku kluba. Jasno je da je prije eventualnog nastavka takmičenja treba imati najmanje 14 dana priprema kako bi smanjila mogućnost povreda fudbalera. Nažalost ako dođe do opcije 4, u kojoj bi se praktično igralo u ritmu srijeda-subota tad bi situacija za igrače itekako bila teška jer bi bili izloženi velikim naporima, a samim tim se povećava i mogućnost povreda. Ništa trenutno ne zavisi od nas, svi se nadamo najboljem, igračima smo dali šta da rade u kućama, pričalo sa njima i mislim da se svi pridržavaju plana koji su dobili – istakao je Vlado Jagodić.