Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ČEKAMO SAZRIJEVANJE SNSD” Izetbegović poručio da su NATO i ANP povod da se KAŽE DOSTA

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je večeras da su samo NATO put i Godišnji nacionalni plan (ANP) povod da se “stane na loptu” i kaže dosta.

Na konstataciju da je znao stavove predsjednika SNSD Milorada Dodika i prije pa je s njim formirao koaliciju, Izetbegović je rekao da nije on to odlučio, nego birači.

Na podsjećanje da je SDA glasala za četvrtog delegata, srpskog u NSRS, Izetbegović je istakao da “nije tačno, SNSD može sa tri delegata uraditi sve ono što radi sa četiri”.

– Čekamo sazrijevanje SNSD da dovršimo ovaj mandat kojeg je ostalo tri godine sada. Da se krene i da se zemlja pokrene. Mi to ne možemo uraditi bez SNSD. Ostaće u tehničkom mandatu sve dok ne dođe do sazrijevanja. Sve dok se ne počne poštovati zakon – rekao je Izetbegović gostujući na N1 televiziji.

Takođe, dodao je da je SNSD već jednom zaustavljen.

– Mi smo već jednom zaustavili SNSD, SDA je to uradila i to zbog ponašanja prema povratnicima. To smo uradili 2014./15. HDZ je sve vrijeme teškao, da smo napravili grešku, da su oni u Banjaluci vlast. Ovaj put vjerovatno ne bi pristali na takvu stvar – naveo je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Naglasio je da se nakon Kongresa SDA ništa se neće promijeniti, te da će stavove izrečene večeras “zakucati” na Kongresu za dva dana.

– Vrijeme je da se Dodiku kaže dosta. Biće BiH, biće vladavina zakona i poštovaće se Ustav – tvrdi Izetbegović.

Izetbegović je rekao i da se “mora vjerovati vozaču koji vozi 29 godina i koji vas doveze na cilj”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO