Sudbine

“Čekaš hoće li izaći živa ili mrtva” Ispovijest Gabrijele koja je satima bila pod ruševinama u Petrinji (VIDEO)

Gabrijela Cindrić još se oporavlja od povreda koje je zadobila u razornom zemljotresu koji je u decembru prošle godine pogodio Hrvatsku i razorio Petrinju.

“Čekaš hoće li izaći živa ili mrtva” Ispovijest Gabrijele koja je satima bila pod ruševinama u Petrinji (VIDEO)
FOTO: HRT/SCREENSHOT

Ova hrabra djevojka je satima bila zarobljena u ruševinama zgrade gradske uprave u Petrinji.

Dva mjeseca su prošla od razornih potresa koji su pogodili Baniju i gotovo sve sravnili sa zemljom. Jedna od teže oštećenih zgrada bila je i gradska uprava u Petrinji iz koje su spasioci teškom mukom spasli Gabrijelu Cindrić (23). Ona je nakon izvlačenja prebačena u zagrebački KBC Sestre milosrdnice, a sada je za HRT otkrila kako se spasila od gotovo sigurne smrti.

– Uzela sam tu stolicu i povukla je da se sakrijem ispod stola. Kako sam povukla stolicu tako je to palo odozgo. Ne znam jesam li bila bez svijesti ili ne. Po meni, ja sam odmah krenula da se podignem, ali nisam mogla – priča Gabrijela Cindrić, koja se još oporavlja od zadobijenih povreda.

Nekoliko sati ispod ruševina

Ispod ruševina je ostala nekoliko sati. Jedva je disala ispod teških naslaga cigle i drveta. Dok se ona borila za život, za njenu porodicu je sve stalo.

Gabrijelu su spasili iz ruševina

Dok je bila pod ruševinana njena obitelj nije znala je li živa ili mrtva.. Gabrijela Cindrić ostala je zatrpana pod ruševinama gradske uprave u Petrinji nekoliko sati. ➡ https://bit.ly/2O5PY38 #HRTDnevnik

Posted by HRT Vijesti on Sunday, February 28, 2021

– Supruga, ja i njen vjerenik, cijela porodica je bila pred opštinom. Čekaš hoće li izaći živa ili mrtva – kaže Robert Cindrić.

Srećom, pronašao ju je pas tragač i njegov vlasnik Kristijan. Da njih nije bilo, Gabrijela danas ne bi mogla ispričati šta ju je snašlo tog kobnog 29. decembra.

– Taj gospodin, Kristijan se zove, on je prvi došao. On je stao iznad mene i držao mi ruke dok su kopali, da mi još nešto ne padne na glavu – prisjeća se Gabrijela.

Podsjetimo, u zemljotresu u Hrvatskoj je sedam osoba izgubilo život, među kojima i jedno dijete.