Biznis

Celulit - kako nastaje i kako ga se riješiti

Istraživanja su pokazala da preko 90% od ukupne ženske populacije ima celulit. Izraženiji je kod gojaznih osoba, mada se javlja i kod mršavih, kao i kod muškaraca.

Celulit - kako nastaje i kako ga se riješiti
FOTO: SAFFRANEX/PROMO

Do njegove pojave dovodi niz faktora:

· Genetika utiče na količinu masnih naslaga, debljinu i elastičnost kože;

· Pol – žene su sklonije celulitu;

· Nepravilna ishrana;

· Nedovoljno fizičke aktivnosti;

· Nagomilavanje toksina u potkožnom tkivu usljed konzumacije cigareta i alkohola;

· Neadekvatna, preuska odjeća, koja ometa cirkulaciju krvi.

Celulit je sloj masnih naslaga koje se nalaze ispod kože. Vezivno tkivo nije dovoljno čvrsto da zadrži masne naslage, stoga se one ispoljavaju u vidu kvržica, udubljenja i izbočina na koži. Zbog toga celulit najčešće upoređuju sa izgledom narandžine kore.

Pojava celulita na tijelu odvija se u četiri stadijuma. U prvom stadijumu celulit nije vidljiv golim okom. U drugom se celulit ne vidi, ali kada se koža uštine između dva prsta pojavljuju se kvržice. U trećem celulit se ne vidi dok žena stoji, ali vidi se pod pritiskom – kad sjedne, prekrsti noge ili leži. U četvrtom stadijumu celulit se vidi, bez vršenja bilo kakvog fizičkog pritiska.

FOTO: SAFFRANEX
FOTO: SAFFRANEX

Kako eliminisati celulit ?

Zdrav način života je jedini odgovor. Obogatite vašu ishranu vlaknima, izbjegavajte alkohol, ostavite pušenje. Pijte velike količine vode i nezaslađenih napitaka, kako biste ubrzali metabolizam i riješili se toksina, a fizička aktivnost je i više nego dobro došla.

Ishranu možete obogatiti suplementima koji imaju dokazano dejstvo u smanjenju masnih naslaga. Suplementi moraju biti ispitani, prirodni i zdravi. Pravi primjer je Saffranex.

FOTO: SAFFRANEX
FOTO: SAFFRANEX

Saffranex efikasno skida kilograme sa predjela butina i stomaka

Saffranex kapsule utiču na ubrzavanje metabolizma i smanjenje apetita. Jedinstveni kompleks citrusa i guarane Sinetrol®Xpur ostvaruje povoljan efekat na gubljenje masnih naslaga naročito sa stomaka i bokova. Kofein iz sjemena gurane daće vam dodatnu energiju koju možete iskoristiti za lagani trening. U sastav Saffranexa ulazi i cvijet šafran, koji uklanja stres i donosi dobro raspoloženje.

Recite zbogom celulitu uz Saffranex! Naručite putem zvaničnog sajta www.saffranex.ba ili pozivom na – 033 975 680! Iskoristite promo cijenu za dvije bočice!

A.E.