Politika

ČESTITALA DJEVOJKAMA NA HRABROSTI Mihajlović: Samo jedinstveni možemo da se borimo protiv nasilja nad ženama

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, poručila je danas, povodom optužbi za silovanje protiv učitelja glume Miroslava Aleksića, da samo jedinstveni možemo da se borimo protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

ČESTITALA DJEVOJKAMA NA HRABROSTI Mihajlović: Samo jedinstveni možemo da se borimo protiv nasilja nad ženama
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Mihajlovićeva je, odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa tim slučajem, rekla da je Koordinaciono tijelo reagovalo onog trenutka kada se iz medija saznalo za te optužbe i sve što je ispričala glumica Milena Radulović i druge djevojke u vezi sa silovanjem i zlostavljanjem.

– Velika zahvalnost prvo institucijama koje su pokazale kako se radi i koje su odreagovale na pravi način i u pravom trenutku. Velika zahvalnost ne samo mladoj glumci, nego svim djevojkama koje su se odvažile i imale hrabrosti da prijave i silovanje i zlostavljanje, jer to nije jednostavno i lako – kaže Mihajlović.

Pročitajte još

Posebnu zahvalnost je izrazila medijima i navela da joj se čini da su prvi put, poštujući sve etičke kodekse, reagovali u ovom slučaju.

– To negdje pokazuje da smo ipak malo zrelije društvo nego što smo bili, ali isto tako nas tjera da pokušamo da i kroz ovaj slučaj budemo jedinstveni, da budemo zajedno – navela je Mihajlovićeva.

Kaže da treba zajedno svi da ispoštuju rad institucija, ali isto tako da probaju da ne dovode te djevojke u dodatno težak položaj tako što ih kritikuju, nego treba dati podršku i ohrabriti ih, kao i sve one druge žene ili djevojke koje trpe bilo kakav vid nasilja, da to nasilje i prijave.

– Samo tako možemo da se borimo protiv nasilja nad ženama i djevojčicama – naglasila je Mihajlović.