Hronika

"Često je srbovao NA DRUŠTVENIM MREŽAMA" Nastavnica iz osnovne škole otkrila NEPOZNATE DETALJE o bivšem učeniku i TERORISTI MILOŠU SALAHUDINU ŽUJOVIĆU

Poznanici teroriste Miloša Žujovića (25) iz Mladenovca koji je juče samostrijelom napao pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) i teško ga povrijedio ispred izraelske Ambasade, navode da je bio neobičan, ali da nisu mogli ni da naslute da bi "ovako nešto mogao da uradi."

Napadač na žandarma u Beogradu
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Miloš Žujović je juče oko 11 sati samostrijelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož.

Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrijelom, operisan je u Urgentnom centru gdje mu je iz vrata izvađena strijela i nalazi se u stabilnom stanju.

Miloš Žujović, Ambasada Izraela
FOTO: MUP, MILAN ILIĆ / RINGIER

Mladenovčani se Žujovića koji je do nedavno živio u njihovom mjestu, a potom i činjenice da je odjednom obrisao sve profile na društvenim mrežama na kojima je prethodno bio veoma aktivan. Miloš Žujović koji je nedavno promijenio vjeru i postao Salahudin Žujović kao dječak išao je u Osnovnu školu “Momčilo Živojinović”, a njegova nastavnica opisala je kakav je on bio, piše Blic.

Ona je Žujoviću predavala u osnovnoj školi.

– Bio je neobičan, ali ništa nije nagovještavalo da će biti ovako ekstreman. Godinama nakon osnovne i srednje škole viđala sam ga kako na lokalnim Fejsbuk grupama komentariše razne sadržaje. Tu je već bio ekstreman i agresivan i često je “srbovao”. Imao je te fanatičke i ekstremističke elemente ponašanja, pa je vjerovatno i iz tog razloga bio dobar materijal za programiranje, odnosno vrbovanje od strane vjerskih sekti – kaže ona.

Pročitajte još

Kako tvrdi, sve što je tada pisao zračilo je nekom agresijom.

– Ne sjećam se tačno njegovog uspjeha u školi, ali mislim da je bio osrednji đak. Sigurna sam da nije bio među najboljima, a ni među najgorima. Sjećam se da nije bio nešto naročito društven i iz tog razloga ga nisam viđala po gradu svih ovih godina, kao ostalu djecu kojoj sam predavala – kaže ona.

Ona dalje objašnjava da Žujovića poznaje od rođenja.

– Živjela sam u istoj zgradi gdje i Biljana, Miloševa majka. Živjela je sama sa njim, borila se, nije imala ni krevetac… Milošev otac nije živio sa njima već u svom rodnom mjestu na ulasku u Mladenovac. Kasnije sam se odselila odatle i poslije sam čula da je Miloš nakon nekoliko godina prešao da živi kod oca. Ne znam da li su njegovi roditelji kasnije kroz život počeli da žive zajedno ili ne – rekla je ona.

Kako kaže, prije nedelju dana je vidjela Miloševu majku Biljanu.

– Biljanu sam vidjela posle skoro 20 godina, izgledala je oronulo… Nešto je mučilo, vidjelo se, a kroz život je imala puno nedaća. Njega samo ima, borila se za njega, a on joj je ovako vratio – kaže ona.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu