Banjaluka

ČETVRTI PUT U OVOJ GODINI Pukla vodovodna cijev kod dječjeg igrališta

U banjalučkom naselju Obilićevo, u Ulici Marka Kraljevića kod dječijeg igrališta, pukla je vodovodna cijev nakon čega se voda izlila unutar igrališta.

ČETVRTI PUT U OVOJ GODINI Pukla vodovodna cijev kod dječjeg igrališta
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Iz Vodovoda su za Srpskainfo istakli da je ovo već četvrti put u vrlo kratkom vremenskom periodu da puca cijev.

– Svaki put nakon prijave kvara ekipe sektora za održavanje su izlazile na teren i sanirale kvar – rekli su u Vodovodu.

Kažu da je usljed izuzetno povećane potrošnje i proizvodnje vode za piće došlo do porasta pritiska na mreži što je prouzrokovalo i porast broja kvarova. 

– U ovom slučaju, na učestalost kvarova, pored navedenog utiče i dotrajalost cjevovoda. Trenutno u gradu ima više od 30 vidljivih kvarova na mreži. Sanacije se rade po prioritetima, tako da je kvar u Ulici Marka Kraljevića riješen još u utorak – rekli su oni.

Pročitajte još

Građanka koja živi u ovoj ulici za Srpskainfo kaže da problem sa pucanjem cijevi traje skoro pet godina i da do sada on nije riješen.

– Strašno je da nikog stručnog nema da riješi ovaj problem koji traje toliko dugo. Uvijek dođu, nešto srede i to opet pukne nakon nekog perioda – rekla je ova građanka.

Roditelj djeteta koji svaki dan provodi vrijeme na ovom igralištu smatra da je ovo jedan od većih problema, pogotovo što se cijev nalazi u blizini igrališta.

– Šta ako pukne cijev tokom igre nekog djeteta i desi se nešto nepredviđeno. Ko će tada biti odgovoran – pita ovaj zabrinuti roditelj.

Problem traje već godinama

Iz Vodovoda su ranije rekli da se radi se o dotrajalom priključnom cjevovodu gdje su u ovoj godini intervenisali mnogo puta, te da je rješenje problema zamjena kompletnog priključka.

– Trenutno zbog planiranih izgradnji cjevovoda i kvarova većeg prioriteta nismo u mogućnosti da sa sigurnošću preciziramo kad će se raditi kompletna rekonstrukcija priključka – kazali su ranije u banjalučkom Vodovodu.

Prihvati notifikacije