Digitalna Srpska

„ChatGPT“ predvidio pobjednika Evrovizije: Evo ko će osvojiti prvo mjesto na takmičenju prema mišljenju vještačke inteligencije

U Liverpulu večeras se održava finale Eurosonga. Neko se dosjetio da upita ChatGPT ko će biti potencijalni pobjednik ovogodišnjeg takmičenja.

Evrovizija 2023 Švedska
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA

Pobjednička zemlja biće Švedska sa 398 poena – odnosno pjevačica Loren sa pjesmom “Tattoo”. 

Podsjetimo, Loren je upravo 2012. godine donijela pobjedu svojoj zemlji sa pjesmom “Euphoria”.

Ukoliko se predviđanje vještačke inteligencije pokaže tačnim, to će biti sedma pobjeda za skandinavsku zemlju, što će joj omogućiti da postane jedna od dvije zemlje sa najviše pobjeda na muzičkim takmičenjima u istoriji, pored Irske.

Vještačka inteligencija predviđa da će ovogodišnji domaćin Engleska završiti na petom mjestu sa 275 poena, dok će Ukrajina biti na trećem mjestu sa 315 poena prenosi euro.eseuro.com.

Pročitajte još

Šta je sa Španijom

Za Španiju izgleda da nema trke.

– Teško je predvidjeti poziciju Španije na takmičenju s obzirom da zavisi od mnogo faktora, poput pjesme, umjetnika, redoslijeda nastupa i preferencija publike i sudija. Međutim, bazirano na prethodnim rezultatima Španije, rekao bih da će se zemlja plasirati između 15. i 25. mjesta u finalu, pretpostavljajući da Španija pošalje dobru pjesmu, originalnu i sa karakterom, a koja se uklapa sa ukusom Evrope i ima dobru pre-festivalsku promociju. Naravno, ovo je samo lično mišljenje – odgovorila je vještačka inteligencija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije