Digitalna Srpska

ChatGPT šalje uznemirujuće poruke: Korisnici prijavljuju problem sa aplikacijom

ChatGPT ima problema u radu, što se ogleda u slanju čudnih poruka korisnicima.

ChatGPT šalje uznemirujuće poruke: Korisnici prijavljuju problem sa aplikacijom
FOTO: ETIENNE LAURENT/EPA

Posljednjih sati, ovaj četbot nekim korisnicima odgovara na upite dugim i besmislenim porukama, miješa jezike, i brine korisnike sugerišući da je “u prostoriji sa njima”.

U jednom primeru objavljenom na Redditu, korisnik je sa ChatGPT o džez albumima, a odgovor mašine je ubrzo postao: “Srećno slušanje!” i slične gluposti. Drugi korisnik je na pitanje “Šta je računar?” dobio pasuse i pasuse besmislica.

Pročitajte još

– To radi kao dobro djelo mreže umijetnosti za zemlju, miš nauke, lako izvlačenje nekoliko tužnih stvari, i konačno, to je svjetska kuća umjetnosti, samo na jednom poslu u ukupnom ostatku – piše jedan primjer odgovora na to pitanje.

U drugom primeru, ChatGPT je izrekao besmislice kada su ga pitali kako da se osuši paradajz. Jedan od koraka je sugerisao korisnicima da ga “koriste kao voljeni”, i da “ostave zalogaj ploda u svojoj voljenoj kuhinji”. Neki korisnici su pisali da sistem gubi kontrolu nad jezicima koje govori, a kod nekih su stigli i zabrinjavajući odgovori na upite.

Zamoljen za pomoć u vezi sa problemom kodiranja, ChatGPT je napisao dugačak, neuredan i uglavnom besmislen odgovor koji je uključivao frazu “Ponašajmo se kao da je AI u prostoriji”.

Na zvaničnoj internet-stranici, OpenAI je napisao da su primijetili probleme i da rade na njihovom uklanjanju, ali ne i šta su uzroci.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu