Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

CICIPAS OSVOJIO LONDON Grk nakon drame u finalu bolji od Tima

Sport
Autor:

FOTO: WILL OLIVER/EPA

Grk Stefanos Cicipas pobjednik je Mastersa u Londonu. On je u sjajnom finalu, pobijedio Austrijanca Dominika Tima sa 2:1 (6:7, 5:6, 7:6)

Prvi set donio je neiozvjesnu borbu, a ukupno je viđeno pet brejk lopti, tri za Cicipasa, dvije za tima, međutim, nijedan od tenisera nije uspio da oduzme servis svom protivniku. U taj brejku, Dominik Tim je imao više koncebtracije i na kraju je došao dpo trijumfa.

U Drugom setu Cicipas je uhvatio ritam kakav je imao tokom većeg dijela turnira, a takbvoj igri Dominik Tim nije uspio da se suprostavi. Grk je ovaj dio igre riješio lako, prvo je poveo sa 4:0, a na kraju je trijumfovao sa 6:2 za izjednačenje.

Kada se činilo da će Cicipas sa mnogo više samopouzdanja Dominik Tim se u potpunosti vratio u ovaj meč. Ipak, Cicipas prvi dolazi do brejka, za vođstvo od 2:1, a onda je izjednačio Tim u šestom gemu. Nastavila su oba tenisera da čuvaju svoj servis pa se i u ovom, trećem odlučujućem setu, ušlo u 13. igru.

Ni ovaj taj-brejk nije mogao proteći bez drame. Cicipas je poveio sa 4:1 uz dva mini-brejka, a onda je Tim uzvratio na isti način za izjednačenje. Međutim, Cicipas osvaja naredna tri poena i veliko slavlje moglo je da počne.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO