Politika

"CIK SE OGRAĐUJE I PREBACUJE TERET" Cvijanovićeva poručuje da svakom građaninu treba omogućiti glasanje

 Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas u Prijedoru da ima mnogo nejasnoća kada je riječ o glasanju na predstojećim izborima, te da od Centralne izborne komisije CIK BiH očekuje da obezbijedi uslove za održavanje adekvatnog i normalnog izbornog procesa.

"CIK SE OGRAĐUJE I PREBACUJE TERET" Cvijanovićeva poručuje da svakom građaninu treba omogućiti glasanje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Jedina stvar koja je jasna jeste da je CIK BiH odgodio izbore i nije nam dozvolio da ih održimo kad je epidemiološka situacija bila sasvim u redu. Sada kada je epidemiološka situacija više nego složena i alarmantna i to ne samo kod nas nego svugdje u svijetu, mi treba da održimo te izbore uz vrlo nejasne formulacije, jer se CIK ograđuje od mnogih stvari i prebacuje teret na lokalne strukture vlasti – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Prijedoru.

Odgovarajući na pitanje o nejasnoćama koje postoje i nakon što je CIK usvojio dopunu Pravilnika o sprovođenju izbora u dijelu koji se odnosi na način glasanja birača koji su kovid pozitivni, Cvijanovićeva je istakla da su neophodne jasne procedure u okviru kojih će svaki građanin moći da glasa.

– Neophodne su jasne procedure u okviru kojih će biti omogućeno da svaki građanin Republike Srpske, a tako i Federacije BiH, može da iskoristi svoje biračko pravo bez obzira da li je bolestan ili nije, da li je zaražen virusom korona ili nije – rekla je Cvijanovićeva.