Biznis

Cilj više od 600.000 putnika godišnje: Uprava "Aerodroma RS" PRIPREMA NOVI CJENOVNIK USLUGA kako bi animirala avio-kompanije da saobraćaju iz Banjaluke

Aerodrom Banjaluka prošlu godinu završio je sa 460.000 putnika što je rast za 120.000 putnika u odnosu na 2022. godinu, a statistike pokazuju da je od 2019. do 2023. godine ostvario rast od 207 odsto prema broju putnika.

Aerodrom Banjaluka
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rekla je ovo direktorka preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” Natalija Trivić i dodala da aerodrom za četiri godine može dostići da ima više od 600.000 putnika godišnje.

Preduzeće `Aerodromi Republike Srpske` u 2023. godini ostvarilo je ukupni prihod oko 4,7 miliona KM, od čega su sredstva granta Ministarstva saobraćaja i veza Srpske činila udio od 1,1 milion KM. Najveći dio prihoda banjalučki aerodrom ostvario je od prodaje vlastitih usluga na domaćem i inostranom tržištu, što je rezultiralo prihodom od 3,6 miliona KM u prošloj godini – rekla je Trivićeva.

Aerodrom Banjaluka je, dodala je, premašio prošlogodišnji plan za 500.000 KM uvođenjem novih usluga parkinga i razvoja ugostiteljstva, te povećanim brojem putnika, dok će primarna aktivnost u ovoj godini biti maksimalno povećanje prihoda od pružanja vlastitih neavijacijskih usluga.

Pročitajte još

Podsjetila je da je dodatno uvedeno i saobraćanje na novim destinacijama poput Krita, Rodosa, Barselone i Baden Badena, u saradnji sa avio-kompanijama i turoperatorima.

Poručila je kako uprava preduzeća priprema novi cjenovnik usluga kako bi se animirale avio-kompanije da saobraćaju sa banjalučkim aerodromom, a strateški će se bazirati na destinacije poput Istanbula, Kopenhagena, Malmea, Hamburga i drugih, za koje postoji interes putnika, a samim tim i avio-kompanija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu