Hronika

ČITAV GRAD JE NEUTJEŠAN Stotine Goraždana na sahrani ubijenje Sumeje

Stotine Goraždana prisustvovalo je sahrani Sumeje Dedović, 25-godišnje djevojke koja je prije nekoliko dana ubijena na Stupu u Sarajevu. Uz neutješne članove porodice, njenom posljednjem ispraćaju prisustvovali su njeni prijatelji, poznanici, ali i brojni sugrađani, koje je gubitak još jednog mladog života jednako pogodio.

ČITAV GRAD JE NEUTJEŠAN Stotine Goraždana na sahrani ubijenje Sumeje
Foto: Foto: A. Bajramović-Avaz/RAS Srbija

Po završetku studija na Odsjeku za biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu te pripravničkog staža u Kantonalnoj bolnici Goražde, potraga za poslom bio je razlog Sumejjinog odlaska u Sarajevo. Iz Sarajeva je u subotu stigla vijest o njenom ubistvu.

Dok se bori s novom tragedijom, iz porodice je stigao apel Amire Aganović. Mladi život njene sestre ništa ne može nadoknaditi, ali zbog svih drugih mladih ljudi koji se sutra mogu naći na meti ubica ona je zatražila izmjene zakona i uvođenje kazne doživotnog zatvora za krivično djelo ubistva.

Pročitajte još

Nakon sahrane, bukete cvijeća na grob Sumejje Dedović položili su njeni prijatelji i prijateljice, bivši studenti FPN.

Povodom smrti mlade Goraždanke oglasila se i Vlada BPK Goražde, koja je porodici Dedović telegramom izrazila saosjećanje zbog nenadoknadivog gubitka.

S ljubavlju, tugom i najljepšim sjećanjima pamtićemo njen lik i dobrotu – navodi se u telegramu saučešća.

(Avaz)