Fudbal

Članovi Borca i Sloge za Srpskainfo: Treslo je minutama, cijela Turska je NA NOGAMA

Trener golmana fudbalera Borca Siniša Mrkobrada koji se sa ekspedicijom Banjalučana nalazi na pripremama u turskom ljetovalištu Antaliji kaže da se osjetilo snažno podrhtavanje tla, ali da to nije ništa naspram onoga što se desilo na jugozapadu Turske.

Zemljotres, Turska
FOTO: MUZAFFER ÇAĞLIYANER/ANADOLIJA

Bilo je dosta jako iako je epicenter stotinama kilometara od nas. Minutama je treslo, nekako sam osjetio vodoravno podrhtavanje. Jako dugo je trajalo.

– U Antaliji nema nikakvih oštećenja, ubjeđuju nas da je hotel izgrađen po najvišim standardima… Ipak je to turističko mjesto i osim malo tiše muzike niko ne bi mogao da pretpostavi šta se u stvari desilo na drugom kraju zemlje. Gledali smo fotografije, izgleda strašno i samo mogu da kažem da saosjećamo sa tim ljudima.

– Gledao sam i seizmološku kartu Turske, zemljotres se osjetio u svim krajevima onda možete da zamislite koliko je bio jak jer je ovo ogromna zemlja. Svi su na nogama – rekao je Mrkobrada za Srpskainfo.

Trener golmana FK Borac
FOTO: FK BORAC

Fudbaler dobojske Sloge Dimitrije Zajić kaže da prvi zemljotres nisu ni osjetili jer su u tom trenutku bili na terenu, ali da ih je drugi dobro protresao.

– Bili smo na ručku oko 13 časova po lokalnom vremenu kada je počelo da trese, ali nije bilo toliko strašno. Ipak, jasno je da je cijela zemlja u strahu, čitao sam maloprije izjave Lazara Markovića koji nastupa za Gazijantep, grad koji je najviše pohgođen, ali je na sreću on odlučio da nekoliko slobodnih dana provede sa porodicom ovdje u Antaliji.

Pročitajte još

Fotografije su strašne, ne mogu da vjerujem da su onako oštećeni čak i autoputevi – rekao je Zajić. Obojica su dodali da njihove ekipe za sada nastavljaju pripreme po planu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije