Hronika

Članovi KUD koji nisu otišli na turneju u šoku: Dan poslije jezive nesreće u Bugarskoj u prostorijama ansambla u Batajnici pusto (FOTO)

Osmoro djece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio djecu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija. Dan nakon tragedije, prostorije KUD u Batajnici su zaključane.

Članovi KUD koji nisu otišli na turneju u šoku: Dan poslije jezive nesreće u Bugarskoj u prostorijama ansambla u Batajnici pusto (FOTO)
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Blic je posjetio prostorije ansambla Ju- Lira, međutim, vrata su bila zaključana i nikoga nije bilo. Na vratima je katanac, a mještani navode da je većina članova trenutno u Bugarskoj gdje su išli na turneju i gdje je i došlo do kobne saobraćajne nesreće.

Jedna dugogodišnja članica ansambla koja ovog puta nije mogla da ode na turneju navodi da se ovako nešto nije dogodilo u istoriji kulturno- umjetničkog društva.

Pročitajte još

– Igram više od 10 godina i ovo je za nas nezapamćena tragedija. Sa sigurnošću znamo da niko od povrijeđenih u nesreći trenutno nije u životnoj opasnosti. Naši prijatelji iz ansambla su nam javili da je stabilno stanje i dječaka od 11 godina koji je bio najteže povrijeđen. On će do daljnjeg ostati u Bugarskoj dok se potpuno ne oporavi – kaže članica ansambla.

Brojevi rukovodilaca ansambla, majke i kćerke su istaknuti na prostorijama KUD, ali su nedostupne.

– Javili su nam da su njih dvije lakše povrijeđene i da imaju samo ogrebotine – kaže jedan od članova ansambla za naš portal.

FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Podsjećamo, među povrijeđenima je najviše djece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Djeca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svjedočenju jedne putnice, autobus je sletio s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sjedište suvozača, kako bi na njega sjeo roditelj sa djetetom kome je pozlilo.

FOTO: ЛИДИЯ ДЕЛИРАДЕВА, FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE
FOTO: ЛИДИЯ ДЕЛИРАДЕВА, FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE

Vozaču autobusa D.K. iz Srbije određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, saopštila je jutros bugarska policija.

Iako su se sinoć pojavile informacije da je vozaču amputirana noga, ministar zdravlja Zlatibor Lončar demantovao je to danas i pojasnio da je riječ o jednom roditelju.

Prihvati notifikacije