Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čović u Zagrebu razgovarao s Grabar-Kitarović: Poštovati ustavni princip legitimnog predstavljanja

Politika
Autor:

Foto: Predsjedništvo BiH/RAS Srbija

Hrvati u BiH će, uprkos činjenici da Izborni zakon nije promijenjen, nastaviti da insistiraju na poštovanju ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim nivoima u BiH, rekao je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u Zagrebu tokom susreta sa predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je Čović informisao Kitarovićevu o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, kao i o evropskoj perspektivi BiH.

Čović je istakao da će u postizbornom periodu upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, kako bi se što brže i bez velikih prepreka formirala vlast.

On je upoznao Kitarovićevu o inicijativi Predsjedništva BiH za skoro organizovanje okruglog stola o ciljevima održivog razvoja UN Agende 2030 sa predsjednicima susjednih zemalja – Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji su, takođe, potpisnici ove agende.

Čović je dodao da će to poslužiti kao dodatni podsticaj regionalnom približavanju i saradnji, napominjući da je Agendu 2030 BiH kao međunarodnu obavezu preuzela 2015. godine.

Kitarovićeva je rekla da će Hrvatska nastaviti da pruža punu i nesumnjivu podršku unutrašnjem razvoju BiH, kao i napretku prema članstvu u EU i punoj aktivaciji Akcionog plana za članstvo u NATO-u, navodi se u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO