Kultura

"ČOVJEK ČIJI JE IDENTITET OBAVIJEN TAJNAMA" Ovako izgleda Miloš Biković KAO TITO (FOTO)

Miloš Biković tumači ulogu mladog Tita u drugoj sezoni serije “Senke nad Balkanom” koja počinje da se prikazuje večeras, a o novoj ulozi i ponovnoj saradnji sa Draganom Bjelogrlićem mladi, a uspješni glumac imao je šta da kaže.

"ČOVJEK ČIJI JE IDENTITET OBAVIJEN TAJNAMA" Ovako izgleda Miloš Biković KAO TITO (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Josip Broz Tito… Čovjek čiji je identitet obavijen tajnama i intrigama isto koliko i istorija na Balkanu u 20-om vijeku. Nad istorijom i nad njegovim identitetom kao da su se nadvile sjenke – podijelio je svoje razmišljanje o Titu Miloš Biković.

Od istorijskih likova u seriji pojavljuju se Ivan Meštrović i knez Pavle, kao i Mustafa Golubić, kog je sjajno odigrao Goran Bogdan.

Josip Broz Tito je tih godina živio u Beču, a u seriji je glavni grad Austrije glumio Novi Sad.

A MIloš Biković je ranije isticao da je zadovoljan zbog toga što ponovo sarađuje sa Draganom Bjelogrlićem.

– Igram mladog Tita, Tita iz perioda prije nego što je postao poznat kao onaj Tito koga su svi znali, što mi daje slobodu da svoj lik tumačim drugačije, a i žanr ove serije, koja se poigrava sa istorijskim činjenicama, takođe mi to dozvoljava. Drago mi je što ponovo radim sa Draganom Bjelogrlićem. Naša saradnja bila je kratka u ovom projektu, ali, vidjećemo, ako bude nastavka i Tita kao jednog od glavnih junaka, onda ću moći više da vam kažem – rekao je ranije Miloš Biković.

(Blic)