Zabava

"Čovjek je zaradio milijarde, ali nije naučio da održi obećanje" Verica Rakočević zbog razvoda prodala stan, a jedan poznati biznismen je prevario za papren iznos

Verica Rakočević devedesetih je bila najpoznatiji srpski dizajner i prva koja je svoje modele predstavljala na Milanskoj nedjelji mode.

"Čovjek je zaradio milijarde, ali nije naučio da održi obećanje" Verica Rakočević zbog razvoda prodala stan, a jedan poznati biznismen je prevario za papren iznos
FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

Međutim, kao bomba je u javnosti odejeknula vijest da je proslavljena kreatorka bila primorana da u jeku svoje slave proda stan u centru Beograda. Tada se spekulisalo da je to uradila kada se razvodila od svog drugog supruga.

Zoran i Verica, porodicu su gradili u stanu u samom centru Beograda, na posljednjem spratu zgrade u kojoj dizajnerka danas ima butik. Nažalost, po okončanju razvoda skupocjena nekretnina stavljena je na prodaju kako bi supružnici sudski podijelili imovinu, a Verica ne krije da i dan-danas žali što je do poravnanja došlo na taj način.

Rakočevićka je pre šest godina izjavila da je stan morala da proda krivicom Filipa Ceptera:

– Morala sam da prodam stan iznad mog butika, jer je Filip Cepter povukao sponzorstvo. Čovjek je zaradio milijarde, ali nije naučio da održi obećanje. Cijena te revije je za mene bila previsoka i materijalno i zdravstveno. Morala sam kako znam i umjem da nađem 150.000 maraka. Nisam znala šta ću i kako ću i jedino rješenje bilo je da prodam stan – prisjeća se Verica Rakočević.

FOTO: EMIL ČONKIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: EMIL ČONKIĆ/RAS SRBIJA

Ona je priznala da više nije ljuta na Ceptera, ali ne želi da mu oprosti to što je uradio. Od te 1999. godine više nikada se nisu čuli, ali su se sreli jednom prilikom ispred njegovog pozorišta u Zemunu, prenosi Kurir.

– Bio je neki događaj na kom smo bili i on i ja. Filip mi je tada prišao i rekao da bi krajnje vrijeme bilo da se pomirimo. Ja sam mu na to odgovorila: ”Moj žiro račun je taj i taj, kada mi budeš uplatio 150.000 maraka koje mi duguješ, možemo da razgovaramo. Čak ti neću uračunati kamatu- prisjeća se ona.

– Naravno, nikada taj novac nisam vidjela – pričala je Verica 2015. godine i tada dodala da nije ostala samo bez jednog stana zbog posla.

– Prodala sam i jedan stan 1993. godine jer nisam želela da pristanem na nepristojne ponude, kojih je bilo na pretek. Nisam išla linijom manjeg otpora, što bih preporučila i mladim djevojkama koje se bave ovim poslom. Kada bih mogla da vratim vrijeme, sve bih isto učinila – kaže kreatorka koja je prije sedam godina prodala i treći stan, ali ovog puta da bi pomogla svojoj djeci da se skuće.

Prihvati notifikacije