Svijet

"Crna Gora je ozbiljna država" Đukanović poručuje da povlačenje priznanja Kosova nikada nije bila opcija

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović rekao je da povlačenje priznanja Kosova od strane Crne Gore nikada nije bila opcija.

"Crna Gora je ozbiljna država" Đukanović poručuje da povlačenje priznanja Kosova nikada nije bila opcija
FOTO: FOTO: N1/YOUTUBE/SCREENSHOT

On je, kako prenosi Kosovo onlajn, dodao da je odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova donela crnogorska država nakon analize i u pravnom i u političkom smislu.

– Povlačenje (priznanja nezavinosti Kosova) nikada nije bilo opcija. Crna Gora je ozbiljna država. Mi smo odgovoran susjed. Analizirali smo pravni i politički aspekt, onda smo došli do zaključka da je u interesu stabilnosti i prosperiteta regiona neophodno priznati nezavisnost Kosova – rekao je Đukanović u intervjuu za RTK.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je u svakom svom koraku jasno pokazala da ne postoji dilema u priznavanju nezavisnosti Kosova.

– Naprotiv, želimo da pomognemo Kosovu kao što želimo da pomognemo i svim drugim zemljama u regionu da što prije prihvate evropski sistem vrijednosti i krenu dalje putem Evropske unije i NATO – dodao je Đukanović.

Pročitajte još

Crnogorski predsjednik boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Kosovu.

On se juče sastao se sa šefovima institucija, predsjednicom Vjosom Osmani, predsjednikom Gljaukom Konjufcom i prvim potpredsjednikom Vlade Besnikom Bisljimijem, prenosi Blic.

Drugog dana posjete predsjednik Đukanović će posjetiti bazu Kfor, održati predavanje na AAB koledžu i prisustvovati poslovnom forumu u organizaciji počasnog konzula Crne Gore na Kosovu.

Prihvati notifikacije