Politika

"CRNA GORA POLOŽILA ISPIT ZRELOSTI" Stanivuković čestitao Кrivokapiću, Bečiću i Abazoviću

Siguran sam da je Crna Gora juče, nakon više od 30 godina, položila ispit zrelosti, kako su neki od vas rekli u svom izlaganju.

"CRNA GORA POLOŽILA ISPIT ZRELOSTI" Stanivuković čestitao Кrivokapiću, Bečiću i Abazoviću
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poručio je ovo novi gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, u čestitci povodom toga što je izglasana nova Vlada Crne Gore.

– Poštovani profesore Кrivokapiću, gospodine Bečiću, gospodine Abazoviću, želim da iskoristim priliku da vama kao predstavnicima stranaka koje su zajedno sa narodom iznijeli cijeli teret velike pobjede, čestitam na doslijednosti i principijelnosti, jer ste uprkos teškim izazovima koji su bili iza vas, političke nesuglasice stavili po strani i smogli snage da Crnoj Gori vratite slobodu kroz formiranje prve demokratske i ekspertske Vlade na čelu sa profesorom Кrivokapićem, koji će tu dužnost, vjerujem, kao što je do sada i mnogo puta pokazao, obavljati časno i pošteno, jer se zarekao narodu, zarekao se svetom Vasiliju Ostroškom – poručio je Stanivuković.

Dodaje da su Crna Gora i njen narod prešli trnovit put do potpunog osloboljenja, a režim Mila Đukanovića je pokušao da udari na ono najsvetije, na Crkvu.

FOTO: BORIS PEJOVIC/EPA
FOTO: BORIS PEJOVIC/EPA

– Zbog toga odgovornost vaše Vlade, gospodine Кrivokapiću, ima još veću težinu, možda veću nego ikada ranije, a to je da izmiri posvađane, da ponovo okupi podijeljene. Pred Vama su brojni izazovi, koji, ne sumnjam, neće biti niti malo laki, ali narod je svim srcem uz vas, a i Gospod Bog – navodi Stanivuković.

Kaže da čvrsto vjeruje da će saradnja Republike Srpske i Crne Gore jačati, da će saradnja Banjeluke sa opštinama i gradovima u Crnoj Gori biti još jača.

Pročitajte još

– Jer kao što znate, Banjaluka i Herceg Novi su bratski gradovi još od 1965. godine, ali tu nećemo stati, već ćemo nastaviti da gradimo mostove mira i prijateljstva sa svakim dijelom Crne Gore, jer potrebni smo jedni drugima – navodi on.

Dodaje da izražava najdublje uvjerenje, da će Vlada razmisliti o poništavanju zabrane ulaska u Crnu Goru, koja mu je izrečena ove godine, kada je došao da podržim narod na veličanstvenim litijama.

– Kako radili, tako nam Bog pomogao. Đedo je sigurno ponosan – zaključio je Stanivuković.