Politika

Crnadak odgovorio Antoniću: Ne želim da se valjam u blatu sa likovima punim mržnje

Nakon što je poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Momčilo Antonić izjavio da je licemjerno i tužno da "ljudska gromada" kao što je Igor Crnadak drži slovo o časti i racionalnom trošenju novca, narodni poslanik potpredsjednik PDP Igor Crnadak mu je odgovorio da on nije ostavio pustoš u Ministarstvu spoljnih poslova na čijem je bio čelu.

Crnadak odgovorio Antoniću: Ne želim da se valjam u blatu sa likovima punim mržnje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ne želim da se valjam u blatu sa likovima punih mržnje, poput narodnog poslanika Antonića, ali moram reagovati kako bi javnost znala istinu – rekao Crnadak.

On je odgovorio i na prozivku da nakon njegovog mandata u Ministarstvu spoljnih poslova nije ostao nijedan Srbin na rukovodećim funkcijama.

– Što se tiče MIP BiH, nakon mog odlaska Srbin je ostao na mjestu pomoćnika ministra u sektoru opštih poslova. Jedna od prvih odluka donesenih nakon dolaska novog SNSD Savjeta ministara bila je da se taj Srbin smijeni. Dakle, Antonić je izrekao čistu laž – ističe Crnadak.

On kaže da je Antonić mogao pogledati revizorske izvještaje MIP koji su javni i vidio da iznosi predviđeni u budžetu za putovanja nisu prekoračeni ni u jednoj godini tokom njegovog mandata na mjestu ministra inostranih poslova.

– S druge strane, ako je pošten, Antonić treba javno da saopšti koliko miliona KM su u poslednjih 15 godina, iz budžeta i od javnih preduzeća, naplatile firme pod kontrolom njegove porodice, uključujući novac koji se odnosi na svaku kameru i radar koji su nedavno postavljeni u Banjaluci. Podsjećam da je glavno dostignuće poslanika Antonića do sada to što je poplavljenim gradovima u Republici Srpskoj, koji nisu glasali za SNSD, poželio mekane nasipe kod sljedećih kiša kako bi kod naredne poplave još više stradali. Postavlja se pitanje da li ima smisla raspravljati sa ovako iskrivljenim i mržnjom ispunjenim mozgovima – kaže Crnadak.

Prihvati notifikacije