Politika

Crnadak: Prvi potez koji opozicija treba da povuče jeste postizanje dogovora oko zajedničkog kandidata

Prvi potez koji opozicija treba da povuče, kako bi sprovela volju građana na narednim izborima, jeste da postigne dogovor oko zajedničkih kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Crnadak: Prvi potez koji opozicija treba da povuče jeste postizanje dogovora oko zajedničkog kandidata
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Smatra ovo potpredsjednik PDP Igor Crnadak koji kaže da nakon toga slijedi formiranje najšireg mogućeg  narodnog bloka ili fronta, koji bi okupio sve one koji hoće istinske promjene u društvu političke partije, nevladine organizacije, pojedince iz oblasti kulture, nauke, umjetnosti, sporta, biznisa i svih drugih oblasti života.

– To je naš recept Banjaluka-Bijeljina sa lokalnih izbora i jedini siguran način da se u jednokružnom sistemu osigura provođenje volje građana – ističe Crnadak.

Pročitajte još

On tvrdi da je prema pojedinim nezvaničnim informacijama na jednom okupljanju SNSD nedavno rečeno da nagrada od 5 miliona KM čeka onoga ko obezbijedi razbijanje opozicije i pojavljivanje kredibilnih trećih kandidata u trci za dvije ključne pozicije.

– To je jasan signal da će mnogi biti pred iskušenjem narednih mjeseci, ali i da će oni koji se odluče da na ovako podmukao način ugroze zajednički nastup opozicije biti lako i brzo pročitani i razotkriveni. Mi šaljemo jasnu poruku: nova vlast ne dolazi da sjedne na mjesta onih starih i nastavi raditi isto što i oni, nego da se u društvu iz korijena mora promijeniti pristup vršenju vlasti, presjeći hiljade interesnih kanala kojima se javni novac izvlači u privatne džepove i povratiti nadu ljudima da može i hoće biti bolje – ističe Crnadak.

On kaže da je predoslov za stvaranje drugačijeg sistema i ambijenta da pravosuđe konačno počne da radi.

– Nečinjenjem pravosudnih institucija, između ostalog, došli smo do toga da je sve nenormalno postalo normalno. Pa imamo slučajeve da vakcine propadaju, da pomoćnica ministra bude angažovana u javnom preduzeću za estradni nastup koji nikada ne isporuči, ali to naplati. Imamo slučaj višemilionskog, sumnjivo stečenog, profita na nabavci respiratora od strane supružnika  Ane Trišić-Babić, savjetnika u kabinetu Milorada Dodika i nikome ništa. Onda jedan od tih Babića prijeti predsjedniku PDP koji je o tome najviše govorio, ali reakcija izostaje. Кoliko su kod današnjih predstavnika vlasti zamagljeni pogledi najbolje pokazuje bahata poruka koju svojim djelima upućuju da, mi krademo narodni novac i to u vrijeme pandemije, dok su ljudi zaključani po kućama, ali ko ste vi da nas o tome propitujete? – navodi se u saopštenju iz PDP.