Svijet

NOVE MJERE U CRNOJ GORI Zabranjen rad noćnih klubovi i diskoteka, bez žurki i muzičkih festivala

Rad noćnih klubova i diskoteka u Crnoj Gori zabranjen je od danas do 2. avgusta, u skladu sa novim mjerama za suzbijanje pandemije virusa korona.

NOVE MJERE U CRNOJ GORI Zabranjen rad noćnih klubovi i diskoteka, bez žurki i muzičkih festivala
FOTO: SRPSKAINFO/RAS SRBIJA
Sveti Stefan

Zabrana se odnosi na rad noćnih klubova i diskoteka kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Novim mjerama zabranjene su i žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru.

Direktor Instituta za javno zdravlja u Podgorici Igor Galić rekao je da se očekuje da će noćni klubovi i diskoteke, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, od 2. avgusta ponovo početi da rade, ali samo za one koji su u cjelosti vakcinisani ili su dobili prvu dozu, ili posjeduju negativan pi-si-ar /PCR/ test ili dokaz da su preboljeli virus korona, odnosno da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa.

Prema njegovim riječima, ni u jednom od tih slučajeva ne prihvataju se ni brzi negativan antigenski test, niti test na antitijela.

Galić je podsjetio da je izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata zabranjeno od ranije.

– Zahtijevamo dosljedno poštovanje ove mjere. Muzika uživo može da se izvodi na baštama terasa i lokala na otvorenom do ponoći uz dosljedno poštovanje svih ostalih epidemioloških mjera – rekao je Galić na konferenciji za novinare.

Pročitajte još

On je dodao da, ukoliko se nastavi trend probijanja termina i izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata, sa kažnjavanja će se preći na totalnu obustavu i zabranu izvođenja i emitovanja muzike.

Galić je rekao da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori i dalje povoljna, što je konstatovala i Svjetska zdavstvena organizacija, ali da se poziva na oprez.

– Shodno najavama i upozorenjima, Savjet za borbu protiv virusa korona reagovao je momentalno, nakon prvih signala, pa su tako usljed promjene epidemiološke situacije u Crnoj Gori mjere prilagođene situaciji na terenu – pojasnio je Galić.

Prihvati notifikacije