Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

CRVENO-PLAVO VEČE Dodik: Dogovorio sam se s mandatarom i predsjednicom da Borcu damo 500.000 KM

Sport
Autor:

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

U Banjaluci je večeras održano Crveno-plavo veče fudbalskog kluba Borac na kojem je prisustvovale brojne zvanice, među kojima su bili predsjednik Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Dodik je poručio da je Borac neodvojiv od Banjaluke, od Krajine i od Republike Srpske.

– Zato je važno da smo večeras ovdje. Mislim da večeras počinjemo jednu novu putanju ovog kluba i da ćemo uspjeti da ga već u narednih godinu dana postavimo u orbitu kao jedan od najboljih klubova u Bosni i Hercegovini. Imamo namjeru da njegovi takmičarski rezultati obezbijede nastup na međunarodnoj sceni. Iz tog razloga sam ovdje i ja i svi mi iz institucija vlasti, da podržimo napore ljudi iz kluba, da pozovemo na okupljanje oko Borca i da Borcu pokušamo pomoći u obezbjeđivanju potrebne logistike. Najvažnije je da se riješi pitanje finasija. Dogovorili smo se sa mandatarom i predsjednicom da Borcu damo 500.000 KM – kazao je Dodik.

Prisutnima se obratila u Željka Cvijanović.

– Dragi prijatelji Borca koji ste zajedno sa nama okupljeni oko zajedničkog cilja. Zdovoljna sam sam što sam kao bivši predsjenik vlade zajedno sa svim ostalim predstavnicima vlasti uspjevali da riješimo sve problem. Želimo da svi radimo i u budućnosti na afirmaciji Borca – kazala je Cvijanovićeva.

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

Predsjednik Borca Vico Zeljković poručio je da je sadašnja uprava riješila dosta problema.

– Poslije ljeta i svih problema koji su se kretali od stečaja pa do samog gašenja kluba napravili smo jedan dobar put i mogu da kažem da imamo šansu da radimo stvari koje trebaju da se rade u fudbalu i koje trebaju da se rade u budućnosti. Većinu problema iz prošlosti koje su kočile Borac u poslkendjih 20 godina. Te problem smo riješili i omogućili da vratimo Borac tamo gdje svi želimo. Sastav koji je pristutan pokazuje koliku podršku Borac ima u Republici Srpskoj i van nje. Kao što je u uvodu rečeno, Grad Banjaluka će sa novim poslovima stati iza FK Borac. Prvi cilj nam je titula u RS i plasman u Premijer ligi BiH, a nakon toga postavljaćemo nove ciljeve. Vjerujemo da će ovaj cilj biti ostvaren – kazao je on.

Prisutan je bio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

– Podrška će se kretati u tri pracvca, kroz sufinasiranje sportskih klubova Borac će biti broj 1, od septembra grad je počeo projekat Sport u škole. U vrijeme kada je sport u Banjaluci bio najuspješniji, školski sport je bio na visokom nivou. Da bismo imali razvijen sport, uključujući i fudbal, potrebno je da regrutujemo mlade sportiste već u osnovnoj školi. Mi smo projekat pokrenuli, a sada je na na klubu da djecu usmjere i u fudbalski klub Borac.Treće, sa predsjednikom kluba, Grad ide u gradnju još jednog pomoćnog stadiona, nema sumnje da ćemo uspjeti to da iznesemo, a nadam se da ćemo imati partnere i za završni dio za postavljanje vještačke trave – rekao je Radojičić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO