Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čubrilović i Gujon saglasni da je potrebno uložiti dodatne napore ZA POMOĆ SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI

Politika
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i francuski humanista Arno Gujon saglasili su se da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se pomoglo Srbima i drugim narodima koji žive na Kosovu i Metohiji, te sačuvalo srpsko nasljeđe i zaštitili hrišćanski kulturno-istorijski spomenici.

Čubrilović i Gujon na sastanku u Banjaluci saglasili su se da je posebno potrebno zaštititi srpske manastire koji su upisani na listu Uneska.

Čubrilović je zahvalio Gujonu na pomoći koju pruža srpskom narodu na Kosovu i Metohiji posredstvom humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” i uručio mu Plaketu Narodne skupštine Republike Srpske za nesebičan rad i doprinos afirmaciji istine, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović i Gujon razgovarali su o evropskim civilizacijskim vrijednostima, o složenim odnosima na Balkanu, kao i o istorijskom prijateljstvu srpskog i francuskog naroda.

Sastanku su prisustvovali direktor Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske Slobodan Nagradić i urednik beogradske izdavačke kuće “Filip Višnjić” Dejan Mastilović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO