Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čubrilović i Kosačev saglasni: Formiranje vlasti preduslov za NAPREDAK I RAZVOJ BiH

Politika
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predsjednik Komiteta Savjeta Federalne skupštine Ruske Federacije za međunarodne poslove Konstantin Kosačev saglasili su se na sastanku u Moskvi da je veoma važno da budu primijenjeni rezultati prošlogodišnjih izbora i u skladu sa njima fomirana vlast na svim nivoima u BiH da bi bio ostvaren dalji napredak i razvoj BiH.

– Rusija s velikom pažnjom prati zbivanja u BiH. Odnose naroda Rusije i Republike Srpske karakteriše iskreno prijateljstvo – rekao je Kosačev.

Čubrilović je zatražio da Ruska Federacija ostane principijelna u poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i ravnopravnosti konstitutivnih naroda u BiH, saopšteno je iz Odsjeka Narodne skupštine Republike Srpske za odnose sa javnošću.

– Zbog daljeg napretka potrebno je da BiH napuste Kancelarija visokog predstavnika i strane sudije u Ustavnom sudu BiH i da konačno bude oslobođena protektorata. BiH je jedina zemlja u Evropi kojom u potpunosti ne upravljaju njeni demokratski izabrani predstavnici – naglasio je Čubrilović.

Čubrilović i Kosačev su se saglasili da je potrebno da BiH što prije postane suverena zemlja, bez presudnog uticaja stranih službenika.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske je pozvao predstavnike Savjeta Federacije da posjete Republiku Srpsku radi nastavka dosadašnje saradnje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO