Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čubrilović: Najveći problem višak zaposlenih u lokalnoj saoupravi

Politika
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Bileći da je najveći problem za ovu lokalnu samoupravu višak zaposlenih u opštinskoj upravi.

Čubrilović je nakon sastanka sa zamjenikom načelnika opštine Miloradom Radovićem rekao novinarima da poseban problem u Bileći predstavlja činjenica što se na lične dohotke troši veliki procenat opštinskog budžeta.

– Sam prihod se u odnosu na broj stanovnika čini zadovoljavajućim. Ipak, s obzirom na strukturu i veliki broj zaposlenih, to nije dovoljno. Opština je na maksimalnom procentu zaduženja i kroz kreditne linije teško će rješavati te probleme – dodao je Čubrilović.

On je ocijenio da bi opština ove probleme trebalo da rješava i kroz zakonska rješenja, kao i saradnjom sa Vladom Republike Srpske.

Zamjenik načelnika opštine Bileća Milorad Radović rekao je da su upoznali predsjednika Narodne skupštine o radu lokalnog parlamenta, s obzirom na veoma česte promjene u skupštinskoj većini.

– Tražili smo savjete od predsjednika Narodne skupštine, s obzirom da je on čovjek sa dugogodišnjim iskustvom – dodao je Radović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO