Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čubrilović o važnim temama: Čekanje u formiranju Savjeta ministara DODATNO KOMPLIKUJE SITUACIJU

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

U vladajućoj koaliciji u RS nema nikakvih razmimoilaženja oko najvažnijih pitanja, a to su pozicija RS, odnos prema Srbiji, te odnos prema međunarodnoj zajednici u BiH, rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS.

Najjača politička opcija unutar koalicije, s obzirom na dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini RS, može da kombinuje, može da insistira na određenom kvalitetu i da traži svoju poziciju.

– To možda nije za koalicione partnere najsrećnije rješenje zato što se uvijek mogu naći u poziciji da ne budu dio tog koalicionog dogovora, ali još uvijek nema nikakvog razloga ili naznake da će nešto drugačije da bude – kaže Čubrilović.

Govoreći o situaciji da gotovo godinu dana nakon izbora nije formiran Savjet ministara, Čubrilović je rekao da su se nakon izbora počele pojavljivati neke naznake da bi moglo da dođe do ovog scenarija.

– Mislim da sve nas, koji učestvujemo u političkom radu, treba da bude pomalo sramota što 11 mjeseci poslije izbora nemamo potpunu implementaciju izbornih rezultata. Sigurno da ni međunarodna zajednica nije nevina u svim ovim odnosima i uvođenjem nekih novh zahtjeva svaki put kada treba da dođe do dogovora i minaranje ćak i potpisanog sporazuma, ne ide na čast nikome od političara u BiH – rekao je Čubrilović.

Takva situacija, dodaje nas neće nikuda dovesti

– Ne budemo li svi pravili korak unazad i tražili kompromise BiH blisku budućnost ne može očekivati sa nekim perspektivama, pogotovo kada je riječ o razvoju, infrastrukturi, otvaranju novih radnih mjesta. Mislim da ovo čekanje dodatno komplikuje komplikovanu političku situaciju.Uzroka tome ima više, a svi bi trebalo da naprave korak unazad da bi se ovo riješilo – naveo je Nedeljko Čubrilović, u emisiji “1na1”, Alternativne televizije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO