Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čubrilović: Studenti iz Novog Sada uvijek dobrodošli u Republiku Srpsku

Politika
Autor:

Foto: NSRS/RAS Srbija

Narodnu skupštinu Republike Srpske danas su posjetili studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i prisustvovali plenarnom zasijedanju Osme posebne sjednice.

Studente, njih 50, koji su u organizaciji Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Autonomne pokrajine Vojvodine posjetili Banjaluku i najviše institucije Republike Srpske, u maloj sali parlamenta srdačno je pozdravio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Predsjednik Čubrilović je studentima iz Novog Sada poručio da su uvijek rado viđeni gosti u Narodnoj skupštini i Republici Srpskoj, nagasivši da Republika Srpske ima čvrstu, prijateljsku i bratsku saradnju sa pokrajinskim institucijama Vojvodine, gdje žive mnogi ljudi porijeklom sa ovih prostora.

– Imamo izvanrednu saradnju s pokrajinskim parlamentom. Ta saradnja je utemeljena na iskrenim namjerama da zajedničkim snagama utičemo na pobošljanje životnog standarda i boljih uslova života za naše građane i jačanje privrede. Drago nam je što ste danas ovdje s nama i znajte da će vrata našeg parlamenta uvijek biti širom otvorena za vas – istakao je Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine poželio je studentima sreću i uspjeh u daljem školovanju i profesionalnoj karijeri.

Foto: Srna

– Zadovoljstvo nam je da imamo priliku da mlade upoznamo sa načinom rada i strukturom Narodne skupštine. Ovo će biti djelić u njihovom obrazovanju, a s obzirom na to da su oni budući pravnici, sigurno će im to pomoći u praksi – ocijenio je Čubrilović.

Istakao je da je veoma značajno da se studenti prava iz Novog Sada upoznaju sa ustavnom pozicijom Republike Srpske, organizacijom i funcionisanjem najviših institucija vlasti Srpske.

– S obzirom na to da su mnogi od vas porijeklom sa ovih prostora ili ste vezani rodbinskim vezama sa Republikom Srpskoj, znajte da ćete u Banjaluci i Republici Srpskoj uvijek imati prijatelje na koje možete da se oslonite – rekao je predsjednik Čubrilović.

Prijemu je prisustvovao i narodni poslanik Srđan Mazalica.

Značaj institucija

Direktor Fonda za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine Duško Ćutilo zahvalio se predsjedniku parlamenta na gostoprimstvu.

Naglasio je da su studenti imali čast što su posjetili najvišu zakonodavnu instituciju Republike Srpske.

– Neki od njih su imali status izbjeglih, prognanih i raseljenih lica, neki su porijeklom iz ovih krajeva, a željeli su da se upoznaju sa značajem institucija Republike Srpske kako za Srpsku, tako i generalno za srpski narod, te procedurama i radom parlamenta – rekao je on.

Apsolvent prava Dejan Škrobić ocijenio je da je posjeta od velikog značaja, jer će kolegama približiti značaj institucija Republike Srpske za srpski narod.

– Republika Srpska predstavlja primjer koji treba da slijedimo svi mi koji studiramo na Pravnom fakzultetu i koji ćemo jednog dana biti faktor odlučivanja u Srbiji ili Srpskoj – rekao je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO