Magazin

ČUDAN FENOMEN Muškarci mogu da izgube i do 5 kilograma kada varaju

Nedavna studija rasvijetlila je čudan fenomen: muškarci mogu izgubiti i do pet kg kada varaju u braku ili vezi.

Par se ljubi
FOTO: MORT/PEXELS

Ovaj gubitak težine, koji se javlja tokom prvih mjeseci afere, mogao bi biti povezan sa željom da se novom partneru učine privlačnijim.

Prema studiji koju je sproveo sajt za upoznavanje IllicitEnourves, 72% muškaraca koji imaju ovakvu vezu prijavilo je značajan gubitak težine. U prva tri mjeseca muškarci mogu da izgube u prosjeku 11 kg.

Ova fizička transformacija je u velikoj mjeri posljedica obnovljenog interesovanja za njihov izgled i svjesnog nastojanja da impresioniraju svog novog partnera.

Stručnjaci objašnjavaju da ovakvo ponašanje nije neobično. Na početku veze, skloni smo da ulažemo više truda da izgledamo dobro za drugu osobu. Ova pojava je posebno izražena u ovakvim vezama, gdje je jača želja da se zadrži početna privlačnost i uzbuđenje.

Par se svađa
FOTO: FREEPIK

Studija takođe pokazuje da muškarci često počinju da donose nezdravu hranu kući kako bi izbjegli izazivanje sumnje u njihov nagli gubitak težine.

Rutina i monotonija u braku su faktori koji neke muškarce mogu navesti da traže avanturu van braka. Istraživanja takođe pokazuju da nevjerstvo može biti bjekstvo od svakodnevne rutine i način da se povrati uzbuđenje i novine koje su vremenom izgubljene.

Pročitajte još

Međutim, gubitak težine nije uvijek pokazatelj nevjerstva. Važno je ne prenagliti sa zaključcima ako naš partner počne da gubi težinu ili više vežba. Svaka veza i svaka osoba je jedinstvena i mnogo faktora može uticati na ove promjene.

Faktori koji dovode do nevjerstva

Anketa od 495 ljudi identifikovala je nekoliko razloga koji bi nekoga mogli dovesti do nevjerstva. To uključuje bijes, nisko samopoštovanje, nedostatak ljubavi, nisku posvećenost, potrebu za raznolikošću, napuštenost, seksualnu želju i lične okolnosti. Važno je prepoznati da ovi faktori proizilaze iz ponašanja i potreba nevjerne osobe, a ne osobe na koju utiče.

Prevazilaženje nevjerstva

Suočavanje sa nevjerstvom može biti jedan od najvećih izazova za par. Dok neki parovi uspijevaju da prevaziđu ovu prepreku i ojačaju svoju vezu, drugi možda smatraju izdaju nepremostivom. Dakle, ključ, još jednom, leži u otvorenoj komunikaciji i razumijevanju, prenosi Super žena.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu