Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ČUDNA SUDBINA Setjen: Juče sam šetao krave, danas treniram najbolje igrače svijeta

Sport
Autor:

Foto EPA/Alejandro Garcia

Kike Setjen, novi trener Barselone zvanično je predstavljen na Nou Kampu, gdje je stavio paraf na ugovor do juna 2022. godine. Već jutros je odradio prvi trening sa ekipom.

Sam Setjen kao da još ne vjeruje da mu je pružena velika šansa jer je dosad najveći klub koji je vodio u karijeri bio Betis.

-Ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim da ću biti ovdje. Juče sam se šetao sa mojim kravama na selu, a danas sam trenirao najbolje igrače na svijetu. Ovo je poseban dan za mene, hvala klubu što mi je dao šansu. Nemam neki CV, vodio sam Betis, Las Palmas i Lugo, nemam titule, mada su moje ekipe igrale dobar fudbal – rekao je Setjen.

Nakon prvog treninga istakao je da je razumio šta očekuje od igrača.

– Siguran sam da ćemo se vrlo brzo sporazumjeti, jer mnoge stvari koje želim da im predložim. Barselona ima svoj put, moj zadatak je da nastavimo tim putem, da popravimo to što možemo i da svi damo sve što imamo.

Setjen je svojevremeno rekao da će plakati kada se Leo Mesi povuče.

– Mesi je poseban, ali imam posebnu grupu igrača. Uživao sam posljednjih 10-12 godina gledajući Barselonu i fudbal koji je igrala. Imam vrlo jasne principe. Uvijek saslušam sve, ali mi je teško da izbacim iz glave stvari u koje sam ubijeđen. Ja sam prvi koji će braniti igrače i umrijeti za svoje ideje. Moj cilj je osvojiti sve što može da se osvoji. Nemam drugi način da se svake godine poboljšavam i osvajam sve trofeje, osim da igram dobro. Najbolji način za pobjedu je igrati dobro – dodao je Setjen.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO