Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ČUDNO I JEZIVO” Bekam novom slikom sa kćerkom IZAZVAO RAT na Instagramu (FOTO)

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Iako ga javnost konstantno kritikuje jer ljubi kćerku Harper u usta, Dejvid Bekam ne planira da prestane sa ovakvim izlivima ljubavi.

Bivši fudbaler Dejvid Bekam više puta je objavio fotografiju na kojoj ljubi svoju osmogodišnju kćerkicu Harper u usta. Selfi s klizanja objavio je u petak na svom Instagramu i tako ponovo izazvao rat u komentarima.

Već godinama hejteri Dejvidu poručuju kako je to što radi neprihvatljivo, a slavni voditelj Pirs Morgan nazvao je to “čudnim i jezivim.”

Međutim, fudbaler nikad nije dozvolio da ga opaki komentari pogode. Još 2017. godine je odreagovao na kritike.

– Želimo da pokažemo našoj djeci ljubav. Dobio sam više kritika zbog ljubljenja kćerke, ali ljubim tako svu svoju dkecu. Jako sam nkežan prema deci, tako su odgajali mene i Viktoriju i tako se i mi odnosimo prema našoj dkeci – objasnio je.

Da li ovakvim poljupcima zaista štetimo razvoju djeteta? Evo šta na to kaže psiholog

– Postoje kulture u kojima je poljubac u usta između djeteta i roditelja prihvatljiv i nema negativno značenje. Takva je, između ostalih, američka kultura. Ovaj trend koji dolazi sa zapada posebno prihvataju javne ličnosti. Prihvatanje ovog trenda od strane “slavnih” u našem podneblju, motivisano je, moglo bi se reći, prije svega željom da se naglasi simbioza između roditelja i djeteta i javnosti pruži nedvosmislen dokaz ljubavi koji postoji između slavnog roditelja i njegovog djeteta – kaže za Ženu psiholog Tatjana Daničić.

Međutim, iako će neki reći da je takav poljubac bezopasan i naivan, postoje dobri razlozi da se ipak suzdržite od njega i dijete cmoknete u obraz.

– Poljubac u usta između roditelja i djeteta može biti višestruko štetan po dijete. Prije svih, to su zdravstveni i higijenski razlozi. Odrasli mogu djetetu na ovaj način da prenesu razne infekcije i da ozbiljno ugroze djetetovo zdravlje. Jednako, ili još važnije, jesu psihološke posljedice po djetetov razvoj. Dijete može da stvori lošu predstavu o sebi i drugim ljudima, i da, kao kada mu ugradite lošu mapu, ne bude u mogućnosti da se, u domenu seksualnosti, snalazi na odgovarajući način, tokom života – dodaje ona.

Kako dalje objašnjava dr Tatjana Daničić, razvoj seksualnosti podrazumijeva i prolaženje kroz određene faze psihoseksualnog razvoja koje karakteriše i odreženo ponašanje. Tako, u uzrastu između treće i pete godine, dijete se nalazi u fazi razvoja koja u osnovi ima želju za posjedovanjem roditelja suprotnog pola, pa se seksualna želja usmjerava prema roditelju suprotnog pola u želji djeteta da u toj porodičnoj dinamici istisne roditelja istog pola i preuzme primat. Ta faza razvoja rješava se tako što se dijete identifikuje sa roditeljem istog pola, i prihvata ponašanja karakteristična za prirodni rod kome pripada. Problem može da nastane kada roditelji međusobno imaju loš odnos.

(Žena Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO