Sport

ĆUK O PETERCU ODLUKE ZA SRBIJU Nisam mogao da izgubim, samo da dobijem

Srpski vaterpolo reprezentativac Miloš Ćuk, strijelac odlučujućeg peterca protiv Španije (12:10) u finalu u Barseloni, izjavio je da je četvrta uzastopna titula prvaka Evrope samo usputna stanica do krajnjeg cilja – odbrane olimpijskog zlata u Tokiju 2020. godine.

ĆUK O PETERCU ODLUKE ZA SRBIJU Nisam mogao da izgubim, samo da dobijem
FOTO: TANJUG

Nisu se još slegli utisci, presrećni smo što smo kao prvi završili težak turnir. Ne znam kako je djelovalo preko televizije, ali nama je bilo izuzetno teško, posebno smo se mučili u finalu protiv Španije. Mnogo smo potrošili energije, ali je i pobjeda slađa kada se pogleda način – rekao je Ćuk Tanjugu u Beogradu po dolasku iz Španije.

Odlični šuter dodaje da je svjestan da je ekipa Dejana Savića još jednom ispisala istoriju time što je ponovila uspjeh Mađarske, star 80 godina, sa četiri vezana evropska zlata.

– Teško je govoriti da li je naš uspjeh veći u odnosu na mađarski, možda će neko reći za 80 godina da su Srbi osvojili kada je bilo lakše. Nadam se da ćemo nastaviti kontinuitet osvajanja medalja, prije svega zlatnih – rekao je on.

Kako je naglasio, zlato iz Barselone je znak da su “delfini” na dobrom putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, koji je glavni cilj.

Ćuk se sada okreće klupskim obavezama jer ga čeka odlazak u Zagreb kako bi se priključio novim saigračima iz Mladosti.

Koliko uspješnu reprezentativnu karijeru ima Ćuk najbolje odslikava broj medalja sa velikih takmičenja – 15, među kojima je čak 12 zlatnih, jedna srebrna i dve bronzane.