Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ČUO SAM DA JE UBICA IMAO POMAGAČA” Otac studentkinje Kristine o HAPŠENJU SINA BIZNISMENA

Hronika
Autor:

Foto: PRIVATNA ARHIVA / RAS Srbija

Stefan Rokvić (29), sin biznismena Danijela Rokvića (53), uhapšen je zbog sumnje da je Milošu Srebriću pomagao u ubistvu Kristine Kaplanović (19).

Miloš Srebrić optužen da je ubio Kristinu Kaplanović

– Poslije hapšenja Srebrića pominjalo se da mu je možda neko pomagao, da ga je vozio. Ali ništa više od toga, ni ko je ta osoba, ni koji automobil je vozila. Ako je i istina da je taj pomagao Srebriću, ni mene, ni porodicu, niko nije obavestio o tome. Ono što znamo, pročitali smo u medijima – rekao je za Blic Stanislav Kaplanović, otac ubijene Kristine i dodao da je za decembra zakazano sljedeće ročište te će tada videti “šta dalje”.

Osumnjičeni Rokvić je uhapšen 6. novembra na Aerodromu “Nikola Tesla”, kada je iz Crne Gore pokušao da uđe u Srbiju. Za njim je beogradska policija raspisala potragu zbog sumnje da je pomagao Srebriću u ubistvu radnice NIS. Čim je izašao iz aviona, uhapšen je, i posle 48-časovnog zadržavanja, na saslušanju pred dežurnim tužiocem negirao je da ima bilo kakve veze sa zločinom na benzinskoj pumpi. Ipak, posle toga saslušanja, sudija mu je na predlog tužioca odredio pritvor, i to zbog opasnosti od bekstva i mogućeg uticaja na svedoke.

Ono što je zasad poznato jeste da se Rokvić sumnjičio da je Miloša Srebrića, sada optuženog za ubistvo, vozio kobnog 25. maja 2017. godine. Da li je, osim vožnje, na još neki način pomagao Srebriću, još će se utvrditi.

Foto: Facebook

Ubistvo radnice na pumpi, koja je u Beograd došla da zaradi za školovanje, uznemirio je građane Srbije 25. maja 2017. godine.

Osumnjičeni Stefan Rokvić je sin biznismena Danijela Rokvića, koji je oženjen pjevačicom Dijanom – Didi Janković. I Stefanov otac je hapšen prije tri godine, i to zbog prijetnji beogradskom javnom bilježniku.

On je priznao krivicu i sklopio nagodbu sa tužiocem, pa je osuđen uslovno na deset mjeseci sa rokom provjere do tri godine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO