Politika

Cviijanovićeva u Palama “Tri decenije Crvenog krsta jubilej je i Srpske i svih njenih građana”

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras u Palama da je obilježavanje 30 godina Crvenog krsta Srpske veliki jubilej ne samo ove humanitarne organizacije nego i cijele Republike Srpske i njenih građana.

Cviijanovićeva u Palama “Tri decenije Crvenog krsta jubilej je i Srpske i svih njenih građana”
FOTO: SRNA

Podsjećajući da mnoge institucije Srpske ove godine obilježavaju 30 godina postojanja, Cvijanovićeva je rekla da je Crveni krst Republike Srpske pokazao neraskidivu vezu sa institucijama i njihovim naporima da se pomogne ljudima kad god je to potrebno.

– Aktivizam koji oni pokazuju jeste aktivizam koji zaslužuje Republika Srpska – da imamo ovakvu jednu organizaciju i predane radnike, ljude velikog srca, plemenite koji ne gledaju na svoj lični komfor, nego svaki put kada je u pitanju neka nevolja, potreba ili bilo šta drugo da se nađu pri ruci onima kojima je to potrebno – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da Crveni krst Republike Srpske ima odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja Srpske i drugim republičkim, kao i lokalnim institucijama.

– Uvijek smo upućeni na njih i na njih se naslanjamo – naglasila je predsjednik Srpske.

Čestitajući jubilej Crvenom krstu, Cvijanovićeva je zahvalila za mnoge zajedničke akcije ove humanitarne organizacije i institucija Srpske, uključujući i u vrijeme pandemije virusa korona kada je pružena pomoć najstarijoj populaciji, koja je obezbijeđena zaštitnim maskama i nekim drugim potrepštinama.

– Taj prvi aktivizam bio je nešto što je potom iniciralo mnogo drugih organizovanih akcija koje su slijedile primjer Crvenog krsta – zaključila je Cvijanovićeva u izjavi medijima uoči svečane akademije povodom 30 godina Crvenog krsta Republike Srpske.

Prihvati notifikacije