Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Cvijanovićeva poručila da je izjava Ćuzulana SKANDALOZNA, Mićić TRAŽI KAZNU

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas kao skandaloznu izjavu potpredsjednika SDS-a Dragana Ćuzulana u vezi sa najvišim zvaničnicima Srpske i Srbije, navodeći da to nije dobar put, ali da je to očigledno stav rukovodstva ili ljudi koji pripadaju rukovodstvu SDS-a.

– Oni su bili poprilično dezorijentisani i u prethodnom periodu i vidjela sam mnogo puta neusaglašene stavove i izjave koje dolaze od funkcionera SDS-a. Sve to pripisujem procesu propadanja, dezorganizovanja i svega što su oni kao politička partija preživjeli u prethodnom periodu, ali Ćuzulan je jasno iznio svoj stav i mnogi su to identifikovali sa stavom SDS-a – izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Odgovarajući na pitanje kada će opozicija u Srpskoj dobiti poziv SNSD-a za pregovore o formiranju vlasti na nivou BiH, Cvijanovićeva je istakla da je nekih poziva već bilo, a da sve zavisi od dogovora rukovodstava i procjene kada će se takvo nešto desiti.

– Važno je da SNSD vidi potrebu da Srpska ima ujedinjenu reprezentaciju koja će na usaglašen način djelovati na nivou BiH. To je u interesu Srpske zbog raznih stvari, između ostalog, i pritisaka koje trpimo – naglasila je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a.

Ćuzulan je iznio uvrede na račun vlasti u Srbiji i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, nazivajući vlast u Beogradu režimom, a Vučića lažovom i manipulatorom.

On je izjavio da će vlast u Srpskoj završiti ono što nije uspio Ante Pavelić, te da u školama treba ukinuti vjeronaku, jer ona nije partijska ideologija kako se sada doživljava.

Mićić se “ogradio”

Potpredsjednik SDS-a iz Bijeljine Mićo Mićić lično se danas ogradio od izjava stranačkog kolege Dragana Ćuzulana o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najavio da će isto zatražiti i od Predsjedništva SDS-a.

– To je veoma neodgovorna izjava iza koje ne stoji ni Predsjedništvo SDS-a a pogotovo ne ja lično – rekao je Mićić na današnjoj konferenciji za novinare u funkciji gradonačelnika Bijeljine.

On je zahvalio Vučiću na korektnoj saradnji sa Republikom Srpskom i posebno na najavi izgradnje autoputa prema Bijeljini, podsjetivši na brojne projekte i desetine miliona maraka koje je Srbija uložila u izgradnju škola, fakulteta i bolnica u Republici Srpskoj.

– Ćuzulanova izjava je veoma neodgovorna i tražiću od Predsjedništva stranke da se ogradi od toga, čak da bude kažnjen, a ja se ograđujem od te izjave – rekao je Mićić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO